Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, la aceasta ora, nu sunt semnalate probleme majore legate de desfasurarea traficului rutier pe autostrazi si principalele drumuri nationale. Insa unele precizari trebuie facute.
In primul rand, reamintim ca astazi si maine, in intervalul orar 12.30 – 15.30, se va inchide circulatia pe podul rutier situat pe DN5, la kilometrul 64+884, peste fluviul Dunarea, care asigura trecerea din localitatea Giurgiu in localitatea bulgara Ruse. Restrictia este impusa in vederea executarii unor lucrari de reparatii. Participantii la trafic care doresc sa se deplaseze in Bulgaria pot utiliza urmatoarele variante ocolitoare:
Pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 3,5 tone, pentru cele destinate transportului de persoane si cu regim prioritar:
– A2(Bucuresti – Cernavoda) – DJ223C( Cernavoda – Stefan cel Mare) – DN22C( Stefan cel Mare – Murfatlar) – DN3( Murfatlar – Constanta) – DN39( Constanta – Vama Veche).
Pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone:
– DN2 (Bucuresti – Urziceni) – DN2A (Slobozia – Giurgeni – Constanta) – DN39 (Constanta – Agigea – Vama Veche) sau DN38 (Agigea – Negru Voda);
– A2 (Bucuresti – Drajna) – DN21 (Drajna – Slobozia) – DN2A (Slobozia – Giurgeni – Constanta) – DN39 (Constanta – Agigea – Vama Veche) sau DN38 (Agigea – Negru Voda);
– A2 (Bucuresti – Fetesti) – DN 3B (Fetesti – Gura Ialomitei) – DN2A ( Gura Ialomitei – Giurgeni – Constanta) – DN39 (Constanta – Agigea – Vama Veche) sau DN38 (Agigea – Negru Voda).
Intrucat exista si alte tronsoane rutiere importante pe care se efectueaza lucrari la partea carosabila, le mentionam in continuare, cu precizarea ca pe acestea circulatia auto nu este intrerupta, ci doar usor ingreunata. Astfel, pe Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti, pana in luna noiembrie a anului curent se executa lucrari de realizare a pasarelei de la kilometrul 49. Circulatia autovehiculelor este restrictionata pe benzile numarul doi, pe o distanta de aproximativ 200 de metri.
Si pe Autostrada Soarelui, pana la sfarsitul acestei luni se executa reparatii la podul peste raul Pasarea, pe sensul Bucuresti – Cernavoda, la kilometrul 21+272 metri. Traficul rutier se desfasoara pe o singura banda. Pe acelasi sens se executa lucrari si intre kilometrii 25 si 36, iar pe sensul catre Capitala, pe tronsoanele kilometrice 25 – 26 si 33 – 34( reparatii parapet).
In judetul Bistrita-Nasaud, pana maine, pe DN17 se efectueaza reparatii la podul situat la kilometrul 22+500 metri, peste raul Somesul Mare de pe raza orasului Beclean. Traficul rutier se desfasoara, semaforizat, pe un fir, alternativ, in ambele sensuri.
De asemenea, pe DN1, la intrarea in Sinaia dinspre Comarnic, pana in luna iulie a acestui an se executa lucrari de reparatii la trei poduri situate la kilometrii 118+846 metri, 120+142 metri si 121+155 metri. Astazi, pana la ora 19.00, se executa lucrari de asfaltare si intre kilometrii 45 si 48, pe banda numarul 1 a ambelor sensuri.
Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie, le recomandam conducatorilor auto sa ruleze cu viteza adaptata conditiilor meteo-rutiere, sa foloseasca luminile de intalnire si ziua pe toate categoriile de drumuri si sa nu urce la volan dupa ce au consumat bauturi alcoolice.