Miercuri, 8 iunie, de la ora 18.30, Teatrul Toma Caragiu programeaza cea de-a treia premiera a Sectiei Drama, premiera mondiala a piesei Amarastenii, scrisa de autorul contemporan israelian Zadok Zemach.
Dincolo de evenimentul special pe care-l reprezinta o premiera mondiala, se cuvin a fi remarcate calitatea, realismul si inventivitatea acestei comedii amare, puterea de generalizare a situatiilor, relatiilor si personajelor din piesa care transforma un text creat intr-un spatiu indepartat de noi geografic, intr-unul profund actual si al fiecaruia dintre noi.
In ciuda tineretii echipei de realizatori, respectiv, regizorul Sanziana Stoican si scenografii Valentin Varlan si Iza Tartan, spectacolul dovedeste o maturitate si o acuitate a observatiei psihologice si sociale.
Distributia ce da stralucire si pregnanta valoroaselor idei regizorale ii alatura pe experimentatii si indragitii actori Ioan Coman, Andi Vasluianu, Ada Simionica, tinerilor dar talentatilor actori Ionut Visan si Sanziana Tarta, proaspat absolventa a UNATC.
La aceasta reprezentatie va participa insusi autorul piesei, Zadok Zemach.