Ploiestenii sunt invatati sa se apere de dezastre

Timp de o saptamana, ploiestenii se vor putea intalni, chiar in cartierul in care locuiesc, cu voluntarii Crucii Rosii. In cadrul Campaniei Nationale de Pregatire pentru Dezastre, lansata ieri, acestia vor imparti fluturasi, afise, pliante informative menite sa atraga atentia asupra riscului necunoasterii unor masuri elementare de aparare contra calamitatilor. Accidente industriale, alunecari de teren, cutremure, inundatii, incendii – pentru toate exista in materialele ce vor fi distribuite ploiestenilor o serie de reguli de care fiecare ar trebui sa tina seama.
Dupa cum ne-a declarat Gabriela Buricea, director al Filialei prahovene de Crucea Rosie, ”ieri au fost vizitate mai multe unitati de invatamant, dar am mers si in parcuri si piete. Pana la finele saptamanii, speram ca un numar mare de ploiesteni sa fie informati pentru a se putea apara in caz de dezastre. In saptamanile urmatoare caravana Crucii Rosii se va opri in alte 74 de localitati prahovene. Oamenii pe care i-am intalnit pana acum s-au dovedit receptivi la mesajul nostru, ba mai mult, directorii scolilor vizitate intentioneaza sa includa astfel de informatii in orele de dirigentie”.
Astfel de materiale informative mai pot fi procurate de la primarii, administratii financiare, dispensare, biserici, scoli si biblioteci, precum si din benzinariile Petrom.
Graziella CHITU