Odata cu participarea la turneul semifinal al junioarelor I, handbalistele de la GSI 1 Mai Ploiesti au incheiat sezonul competitional.
La turneul semifinal desfasurat la Brasov, fetele antrenate de Mircea Anton au obtinut un succes (24-21 cu CSS Constanta) si au pierdut de doua ori: 20-29 cu CSS Caracal si 20-25 cu LPS Iasi.
In aceste conditii, gruparea ploiesteana a ratat calificarea la turneul final, clasandu-se pe locul al treilea al ierarhiei, rezultatele fiind, insa, unele normale.
„Cele doua infrangeri ne-au fost administrate de LPS Iasi, care a si castigat titlul national, si de CSS Caracal, echipa care a obtinut medalia de bronz. Mai mult, formatia din Iasi a avut in componenta cinci jucatoare care au evoluat constant in Liga Nationala, experienta lor fiind decisiva la acest nivel de varsta. Una peste alta, eu sunt multumit de ceea ce s-a realizat in acest sezon, data fiind situatia in care ne-am aflat. Sa nu uitam ca, fata de lotul pe care l-a avut la nivel de junioare III, nu mai putin de sase jucatoare de baza au plecat de la echipa din diferite motive. Cu ele in formatie, sunt sigur ca am fi obtinut o medalie in acest sezon”, ne-a declarat antrenorul Mircea Anton.
La turneul de la Brasov, antrenorul ploiestean a mizat pe urmatoarele handbaliste: Visan si Donose- portari, Porfireanu (11 goluri in turneu), Pertea (11), Anton, Florea, Ene (3), Nitoiu (6), Capraru (14), Mitroi (4), Dumitrana, Radu (12), Dumitriu (2).
La aceasta competitie, antrenorul Mircea Anton nu a putut conta pe una dintre cele mai bune jucatoare, Simona Visa, ea fiind accidentata.
In cele sase editii de campionat in care gruparea ploiesteana a participat la nivel de junioare, de patru ori echipa a reusit sa se califice la turneele semifinale.
Odata cu finalul acestui sezon, s-a incheiat o noua etapa profesionala in viata sportivelor de la GSI 1 Mai Ploiesti, fetele antrenate inca din 2004 de Anton urmand sa isi gaseasca angajamente ca senioare la diferite formatii din tara.
Doua dintre handbaliste- Alina Visan si Sanziana Pertea – au fost cooptate in lotul formatiei CSM Ploiesti pentru meciurile barajului de promovare in Liga Nationala pe care gruparea ploiesteana le va disputa la Brasov, la finele acestei saptamani.
Edi MOLDOVAN