In ziua de 14.06.2011, Inspectoratul Judetean de Politie Prahova a fost sesizat prin intermediul numarului unic de urgenta “112″ despre faptul ca un barbat in varsta de 37 ani, din comuna Dumbravesti, a fost injunghiat de catre un consatean.
Victima a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti pentru a primi ingrijiri medicale, concluzia medicilor fiind ca i-a fost pusa viata in pericol.
Cercetarile au fost demarate sub coordonarea directa a unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, rezultand ca, in seara de 14.05.2011, in timp ce se aflau in curtea unui bar din localitate, pe fondul consumului de alcool si al unor discutii contradictorii intre victima si atacator a izbucnit o cearta care a degenerat in bataie.
In aceasta imprejurare, G. Marian a aplicat victimei 3 lovituri cu lama unui briceag, una in zona abdominala.
Procurorul de caz a dispus retinerea si prezentarea lui G. Marian la Tribunalul Prahova, instanta de judecata emitand pe numele acestuia mandat de arestare preventiva pe o perioada de 30 zile, pentru savarsirea tentativei la infractiunea de omor calificat.