9 MAI

Votul pentru alegerea presedintelui Partidului Democrat Liberal va fi secret si pe grupe de judete, a declarat, ieri, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur la finalul sedintei Biroului Permanent National al PDL. „Se va vota conform deciziei Comisiei de organizare – pe secretariate, pe grupe de judete. In mod alfabetic, evident, in interiorul fiecarui judet”, a precizat Flutur, membru in Comisia de organizare a Conventiei Nationale a PDL. Acesta a mai declarat ca urmatoarea sedinta a Comisiei de organizare a Conventiei Nationale a PDL din 14 mai se va desfasura maine dimineata, la sediul central al partidului.

10 MAI

La Muzeul Judetean de Arta Prahova “Ion Ionescu-Quintus” se va deschide, astazi, la ora 17,00, expozitia de fotografie intitulata “Memoria orasului”. Manifestarea este organizata in colaborare cu Clubul de Arte Vizuale “Artmedia” ce activeaza sub patronajul Liceului de Arta “Carmen Sylva” din Ploiesti. Cei 18 autori ai lucrarilor – elevi care studiaza la sectia de arte plastice a liceului amintit – sunt si membri ai Clubului “Artmedia”. Evenimentul va deschide seria de manifestari dedicate implinirii, in acest an, a opt decenii de la infiintarea Pinacotecii din Ploiesti.

11 MAI

Maine, la Casa Corpului Didactic din Ploiesti se va inaugura, la ora 15,00, proiectul „Sprechen sie Deutsch”, initiat de catre organizatia AIESEC Ploiesti. Timp de opt saptamani, 62 de elevi si studenti din municipiu vor avea ocazia sa invete trei limbi de circulatie internationala: germana, spaniola si italiana – cu ajutorul carora ar putea avea mai usor acces pe piata joburilor din cadrul Uniunii Europene. La seminariile ce se vor desfasura la Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti vor fi prezenti si trei studenti straini din Germania, Spania si Italia.