* Cerealele. Acestea sunt alimente foarte bogate in fibre. Practic toate alimentele bogate in fibre ajuta la scaderea poftei de mancare si a senzatiei de foame. Cerealele se umfla in stomac si in intestinele subtiri, astfel ca suplinesc volumul unui pranz, creand senzatia de satietate.
Fibrele au, de asemenea, rolul de a detoxifia organismul si colonul, stimuland totodata peristaltismul intestinal (miscarile intestinelor). Ca atare, cerealele joaca si un rol esential in combaterea constipatiei. De asemenea, cerealele contin si glucide de foarte buna calitate, acestea se absorb lent din intestin si asigura energie pentru cateva ore de la ingestie.
* Legumele. Au si ele o cantitate ridicata de fibre, avand, deci, beneficii asemanatoare cerealelor, insa usor mai reduse. Legumele, contin, insa, minerale esentiale pentru sanatatea organismului, fiind indicate in dieta zilnica.
Dintre cele mai satioase legume enumeram: morcovii, cruciferele (varza, brocoli, gulia etc.), sfecla, radacinoasele, sparanghel, mazare, linte, fasole etc.
* Fructele. Nu toate fructele au proprietatea de a “taia” foamea, cele acide nu “reusesc” acest lucru: citricele, merele, prunele, practic, fructele cu gust acru. Fructele foarte apoase sau cele consistente reduc insa foamea: pomelo, bananele, mango, avocado, pepenele galben sau rosu, gutuile, perele, strugurii.
* Lactatele. In special laptele gras nedegresat si branzeturile grase sunt foarte satioase, nu e de mirare ca daca beti lapte inainte de masa pofta de mancare dispare.















