Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, incepand cu ora 6:00, traficul rutier a fost reluat in conditii normale pe DN7 Pitesti – Ramnicu Valcea, la kilometrul 120+650 de metri, in judetul Arges. Pe timpul noptii circulatia a fost deviata prin Curtea de Arges, din cauza unor lucrari la o trecere la nivel cu calea ferata situata in localitatea Valea Ursului (arondata comunei Bascov).
Si acest sfarsit de saptamana a fost unul cu trafic rutier intens, mai ales pe drumurile care pornesc din Bucuresti. Pe DN1, dispeceratul de monitorizare a traficului de la Barcanesti a inregistrat vineri pe sensul de mers Bucuresti – Ploiesti 22.619 autovehicule, iar sambata 18.239, cu aproximativ 900 mai putine decat saptamana trecuta.
Tinand cont de vreme, care nu va incuraja turistii sa ramana la munte pana la lasarea serii, preconizam ca se vor forma coloane de masini pe DN1, pe sensul de mers catre Bucuresti, in jurul orei 12:00, imediat dupa terminarea zilei hoteliere. Pentru a nu intra in aglomeratia de pe raza statiunilor montane de pe Valea Prahovei, ii sfatuim pe automobilistii care vin dinspre Brasov sau din zona Bran-Moieciu sa evite acea ora de varf sau sa foloseasca rutele alternative:
-DN1A Sacele – Cheia – Valenii de Munte – Ploiesti;
-DN73 Brasov – Bran – Moieciu – Pitesti – autostrada A1 Pitesti – Bucuresti.
Le recomandam conducatorilor auto sa manifeste maximum de prudenta pe timpul deplasarilor, sa circule cu viteza moderata, adaptata conditiilor meteo-rutiere, sa mareasca distanta de siguranta in mers si sa utilizeze luminile de intalnire permanent, pe toate categoriile de drumuri.