Lucratorii Postului de politie Banesti au oprit pentru control o autoutilitara ce se deplasa pe o strada din localitate. Politistii au constatat ca in interiorul autovehiculului se aflau mai multi suporti metalici de sustinere a conductelor, a caror provenienta nu a putut fi justificata nici de conducatorul auto, nici de ceilalti ocupanti. In urma cercetarilor efectuate a fost stabilit faptul ca suportii respectivi proveneau de la o conducta de transport a produselor petroliere, apartinand unei societati specializate acest domeniu. A. Daniel, de 20 de ani, C. Cristin, de 35 de ani, N. Marian, de 47 de ani si G. Florin de 35 de ani, toti din comuna Filipestii de Targ, taiasera cu un aparat autogen suportii respectivi cu intentia de a-i valorifica la un centru de colectare a materialelor reciclabile, masa lor aproximativa fiind de 1.600 kg.
In autovehicul au fost gasite si ustensilele folosite de suspecti, respectiv un aparat autogen, doua tuburi de oxigen si o butelie GPL.
Totodata, din cercetari a rezultat faptul ca cei patru sunt suspectii principali in alte doua furturi de acelasi gen, comise in aceeasi zona, la inceputul lunii Aprilie ac., cantitatea de suporti metalici sustrasa atunci fiind de aproximativ 4.000 kg.
Cercetarile sunt continuate de catre politistii Postului comunal Banesti, in vederea documentarii intregii activitati infractionale a suspectilor si recuperarii prejudiciului creat.