Actiunile desfasurate in municipiul Ploiesti in perioada 15 – 21.04 2011, au vizat si prezenta copiilor strazii, a „parbrizarilor” si vanzatorilor ambulanti care ofera spre vanzare diferite bunuri pe perioada stationarii autovehiculelor la semafor.
Un alt aspect urmarit a fost prezenta si circulatia carutelor pe strazile din municipiu, unde circulatia acestora este interzisa.
In acest interval au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale persoanelor care apelau la mila trecatorilor, 32 „parbrizarilor” si comerciantilor ambulanti prezenti in intersectii si 31 carutasilor care au ignorat restrictiile de circulatie pe strazile din municipiu.
Alte 85 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate pentru alte genuri de abateri constatate, valoarea totala a amenzilor fiind de aproximativ 27.600 lei.
Totodata, cu ocazia actelor de constatare au fost ridicate in vederea confiscarii bunuri in valoare de 2.800 lei.
De asemenea, judiciaristii ploiesteni au constatat savarsirea unei infractiuni de prostitutie. Ei au depistat-o pe G. Elena, in varsta de 22 de ani, din Ploiesti, in timp ce intretinea raporturi sexuale cu diferite persoane, contra unor sume de bani.
In aceeasi perioada, eforturile politistilor au fost sustinute si de jandarmii Gruparii mobile „Matei Basarab” Ploiesti, actiunile acestora vizand combaterea acelorasi aspecte negative.
Astfel, in perioada de referinta, jandarmii au sanctionat contraventional 25 de parbrizari. Totodata, au sanctionat contraventional o tanara care atragea persoane in vederea intretinerii de relatii sexuale contra unor beneficii materiale, dar si patru vanzatori ambulanti care comercializau in intersectii accesorii si cosmetice auto.
Valoarea totala a sanctiunilor aplicate de jandarmi este de aproximativ 5.700 lei, fiind ridicate in vederea confiscarii bunuri si bani provenite din aceste activitati ilicite.