In perioada Sarbatorilor de Pasti, intreg efectivul de politisti din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova va desfasura activitati specifice in vederea asigurarii unui climat de ordine, liniste si siguranta publica, precum si pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale. Peste 600 de politisti vor fi angrenati zilnic in activitatile organizate cu acest prilej.
In perioada premergatoare Sfintelor sarbatori ale Pastelui si pe timpul acesteia, vor avea loc manifestari religioase si culturale, inclusiv in aer liber, cu participarea unui public numeros si un aflux important de persoane spre localitatile si zonele turistice si de agrement, care impun adaptarea corespunzatoare a activitatilor specifice desfasurate de structurile I.J.P. Prahova.
In acest sens, se are in vedere dispunerea si modul de actiune al dispozitivelor mixte de ordine si siguranta publica (politisti si jandarmi) in zona lacaselor de cult si in alte zone de interes operativ, precum si adoptarea celor mai eficiente masuri, in vederea preintampinarii producerii oricaror evenimente negative, cu precadere pe timpul desfasurarii slujbelor religioase. Misiunile incredintate in aceasta perioada presupun asigurarea unui climat corespunzator in apropierea a 335 de lacase de cult.
Vor fi amplificate relatiile de colaborare si cooperare cu Inspectoratul Judetean de Jandarmi Prahova, Gruparea Mobila de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiesti, urmarindu-se asigurarea unui raspuns prompt la nevoile de siguranta ale cetatenilor si o interventie rapida si eficienta atunci cand situatia impune sau atunci cand este sesizat un eveniment antisocial prin intermediul apelului unic de urgenta „112”.
Astfel, in perioada 21 – 25 aprilie, zilnic vor fi angrenati peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judetean Prahova
Concomitent cu executarea misiunilor permanente, acestia vor participa la mentinerea ordinii publice in apropierea lacaselor de cult, atat independent, cat si in sistem integrat.
Zilnic, Gruparea mobila de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiesti va participa cu un efectiv 80 de jandarmi la asigurarea ordinii si sigurantei publice in zona lacaselor de cult din judetele Prahova, Buzau, Ilfov si Dambovita atat in independent, cat si in echipe mixte, alaturi de politisti.
Totodata se va asigura prezenta activa a agentilor de politie rutiera, la orele de varf, pe principalele artere din zonele turistice, precum si pe traseele de acces catre aceste zone, pentru combaterea excesului de viteza, prevenirea accidentelor si ambuteiajelor rutiere, fluidizarea si controlul circulatiei in zonele aglomerate si pe principalele cai de comunicatie spre statiunile turistice montane.
In perioada premergatoare Sarbatorii Pascale, politistii de investigare a fraudelor si cei de la ordine publica, impreuna cu specialisti din cadrul Agentiei Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Prahova, ai Garzii Financiare si ai Oficiului pentru Protectia Consumatorului, vor actiona in piete, targuri si oboare, pentru prevenirea si combaterea faptelor de natura penala si contraventionala specifice acestei perioade, atat pe linia verificarii sanitar-veterinare a produselor de origine animala, cat si a respectarii legalitatii in domeniul activitatii comerciale.
Totodata, sunt constituite echipe operative, care vor efectua cercetarea locului faptei in cazurile in care sunt semnalate situatii care sa impuna acest lucru.