CSU Asesoft – CSM Oradea 104-75 (29-15; 32-19; 17-18; 26-23)

Aseara, in prezenta a circa 700 de spectatori, concurenta fotbalului facand, probabil, „diferenta”, la Sala „Olimpia”, proaspata castigatoare a Cupei Romaniei, echipa CSU Asesoft, a facut spectacol, in compania formatiei CSM Oradea, la debutul in play-off-ul editiei 2005-2006 a Diviziei A de baschet masculin. Am asistat, inca dupa primul angajament, la un veritabil festival de cosuri reusite de dincolo de linia de la 6,25 metri, jucatori din ambele tabere inscriindu-se, astfel, pentru un premiu neoficial de frumusete. De la Asesoft, au marcat cosuri de 3 puncte si Ocokoljic (2), si Szijarto (1), si Hartman (3), si Avlijas (2), iar de la CSM Oradea – Maric (2), Mandache (1), Iov (1) si Djordjic (3). Mai rar, intr-adevar, atatea „treite”, cum le numesc ardelenii ! Incheiat cu scorul de 104-75 (61-34), este cat se poate de clar ca acest meci s-a jucat mai mult pentru deliciul publicului si cu mai putina atentie pentru defensiva. Dar este absolut normal, atata vreme cat diferenta intre cele doua efective este superioara rezultatului final consemnat in prima mansa a play-off-ului. Oricum, pentru o ocupanta a locului al VIII-lea in ierarhia sezonului regulat, CSM Oradea a dat o replica buna, desi l-a tinut pe banca, numai in calitate de antrenor secund, pe fostul jucator al Asesoftului, Janos Attila Veres (usor accidentat).
Cosgeterul intalnirii dintre prahoveni si bihoreni a fost… sarbul Djordjo Djordjic, autor a 32 de puncte ! In topul partidei, el a fost urmat de echipierii Asesoftului: Apostol (foto; marcand din slam-dunk – cu 19 puncte), Burlacu si Ocokoljic (cu 17 puncte, fiecare).
De caseta tehnica si de alte consideratii asupra acestui meci veti avea parte in numarul de maine al ziarului „Prahova”. Pana atunci, sa mai amintim doar ca disputa a fost condusa de o brigada formata din doi arbitri FIBA, bucuresteanul Stelian Banica si pitesteanul Mircea Serban, si un divizionar „A” – Bukuresti Laszlo (Sovata), ei fiind supervizati de un comisar FIBA, Ion Olaru, din Capitala. Adica unul si acelasi cu cel care a oficiat si la semifinala Cupei Romaniei, dintre CSU Atlassib si CSU Asesoft.
Dragos TRESTIOREANU