PSD Ploiesti a transmis, astazi, un comunicat de presa, in care ii cere primarul Andrei Volosevici sa explice public spusele consilierului PDL Gheorghe Sarbu, care a afirmat, intr-o emisiune televizata, ca municipiul Ploiesti va cumpara, anul acesta, 40 de autobuze noi, marca Mercedes. Va redam, mai jos, intreg comunicatul:

PSD Ploiesti a luat act cu surprindere de afirmatiile pe care consilierul local PD-L, Gheorghe Sarbu, le-a facut intr-o emisiune televizata, cu privire la achizitia de autobuze pentru municipiul Ploiesti.
Concret, informatiile prezentate public de consilierul Gheorghe Sarbu au fost urmatoarele :
“In al doilea semestru al anului, pentru ploiesteni vor fi achizitionate 40 de autobuze Mercedes noi. In acest sens, va fi organizata o licitatie, urmand ca firmei castigatoare sa ii fie solicitata achizitia acestei marci. In prezent se fac estimari privind pretul pe autobuz, valoarea aproximativa fiind de peste 200.000 euro, indiferent daca este vorba despre DAF, MAN sau Mercedes”.
Consideram ca prin aceste declaratii, consilierul local PD-L, Gheorghe Sarbu, s-a antepronuntat referitor la rezultatul licitatiei pentru achizitionarea de autobuze in municipiul Ploiesti. In plus, siguranta exprimata de consilierul local PD-L, care a sustinut de mai multe ori faptul ca “vor fi achizitionate autobuze Mercedes noi”, este si o dovada de necontestat ca informatiile despre “intocmirea unui caiet de sarcini cu dedicatie” incep sa fie confirmate.
Fata de aceasta pozitie, asumata oficial de unul dintre consilierii locali ce reprezinta majoritatea in Consiliul Local Ploiesti, consideram ca se impun explicatii publice din partea primarului municipiului Ploiesti, cu privire la urmatoarele aspecte:
– De unde are consilierul Gheorghe Sarbu informatia ca pentru Ploiesti vor fi achizitionate autobuze Mercedes, in conditiile in care nu a avut loc o licitatie publica, aceasta marca nu este nominalizata in caietul de sarcini si nu exista o optiune oficiala in acest sens, exprimata de RATP Ploiesti sau Consiliul Local?