Ieri, in jurul orei 17:15, Sectia de Politie nr. 2 Ploiesti a fost sesizata telefonic cu privire la faptul ca doua persoane patrunsesera, pe o fereastra, intr-un apartament de la parterul unui bloc de pe strada Cameliei.
Imediat, un echipaj din cadrul acestei sectii s-a deplasat la adresa indicata, unde i-a depistat si retinut pe cei doi. Din primele cercetari efectuate de catre politistii de investigatii criminale a rezultat ca acestia sunt Gheorghe B.(36 de ani, din Ploiesti) si Stefan L.(14 ani, din comuna Puchenii Mari). Stiind faptul ca apartamentul respectiv era nelocuit temporar, ei au indepartat grilajul metalic al ferestrei de la bucatarie, reusind ulterior sa patrunda in interiorul apartamentului. In momentul surprinderii de catre politisti, cei doi ravasisera bunurile, cu intentia de le a sustrage pe cele de valoare.
In prezent, amandoi sunt cercetati sub aspectul savarsirii unei tentative la infractiunea de furt calificat. Gheorghe B. a fost retinut pentru o perioada de 24 de ore, in timp ce fata de minor se va lua masura internarii intr-un centru specializat.

Tot in cursul zilei de ieri, politistii din Breaza au surprins in flagrant mai multe persoane in timp ce sectionau o sina de cale ferata in zona de nord a orasului.
Astfel, in timpul unei actiuni organizate de politistii de investigatii criminale, impreuna cu colegi din cadrul Postului de Politie T.F. Campina, in zona Punctului de Oprire Breaza Nord, au fost depistati cinci barbati, cu varste cuprinse intre 16 si 42 de ani. Trei dintre acestia sunt domiciliati in comuna Poiana Campina, in timp ce unul este din comuna Floresti, iar minorul din comuna Cobadin, judetul Constanta. In momentul surprinderii, cei in cauza taiau, cu ajutorul unor dispozitive prevazute cu panza, o sina de cale ferata situata pe un tronson dezafectat, in lungime de 10 m.
Li s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea unei tentative la infractiunea de furt calificat.