In preajma Sarbatorilor Pascale, anul acesta, in abatoarele din judetul Prahova se vor face si sacrificari de miei si ovine. Directia Sanitar-Veterinare si pentru Asigurarea Alimentelor a anuntat ca decizia a fost luata ca urmare a faptului ca de la reprezentantii administratiilor publice locale prahovene nu s-au inregistrat solicitari in vederea amenajarii de spatii speciale, in anumite localitati, pentru taierea mieilor. Directorul DSVSA Prahova a mentionat ca, in ceea ce priveste valorificarea carnii de miel, aceasta se va face in unitati special amenajate, conditia fiind ca animalele sa fi fost sacrificate intr-un abator autorizat si sa poarte marcajul prin care se atesta ca sunt indeplinite conditiile de calitate din punct de vedere sanitar-veterinar. In acest context, pentru ca prahovenii sa aiba, pentru masa de Pasti, produse proaspete si de calitate, s-a anuntat ca, deja, s-a stabilit un calendar al verificarilor care se vor realiza de catre reprezentantii directiei mentionate mai sus, impreuna cu inspectorii de la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor si ai Directiei de Sanatate Publica. Fata de anii trecuti, acum, controalele – care vor demara din aceasta saptamana – se vor face de la ferma pana la … farfurie. Concret, echipele vor controla atat modul in care sunt crescute animalele in ferme, cum este procesata carnea, dar si conditiile de comercializare, astfel incat sa existe garantia respectarii normelor sanitar veterinare
Totodata, in spatiile unitatilor de alimentatie publica va fi verificata si calitatea vinului, a pestelui si a oualor.
Acasă STIRI DE ULTIMA ORA! In asteptarea Sarbatorilor Pascale, controale de la ferma pana la…farfurie!