Specialistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova au continuat activitatile de prevenire si combatere a infractionalitatii economico-financiare, colaborarea cu Parchetul de pe langa Tribunal Prahova si instanta de judecata aducand o noua victorie in lupta impotriva evaziunii fiscale.
Astfel, a fost documentata o cauza penala privind pe N. MIHAELA, in varsta de 40 de ani, din Ploiesti, administrator al unei societati comerciale din municipiu.
In perioada 01.02.2010 – 31.03.2010, aceasta a inregistrat in documentele de evidenta contabila facturi de achizitii de cereale si avans, avand ca emitent doua societati comerciale din Bucuresti, respectiv Constanta.
Din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca facturile fiscale nu sunt recunoscute ca fiind emise de catre reprezentantii legali ai celor doua societati comerciale furnizoare si implicit nu sunt inregistrate in evidenta contabila a acestora, existand suspiciuni ca inregistrarile efectuate nu au la baza operatiuni reale, avand caracter de fictivitate, cu scopul diminuarii T.V.A. – ului de plata prin majorarea artificiala a T.V.A. – ului deductibil.
Din verificari a mai rezultat faptul ca in perioada ianuarie 2010 – aprilie 2010, firma administrata de invinuita a achizitionat de la societati comerciale din Ungaria si Slovacia, cereale pe care le-a valorificat pe teritoriul Romaniei fara a le declara organelor fiscale competente.
In baza procesului raportului de inspectie fiscala incheiat a fost stabilit faptul ca prin activitatile infractionale savarsite, invinuita a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 3.429.079 lei.
In aceeasi perioada, N. Mihaela a efectuat achizitii intracomunitare de grau tot din Ungaria si Slovacia folosind pentru achizitie documentele unei alte societati comerciale din Ploiesti la care nu detinea nici un fel de calitate. A achizitionat astfel 1.850 tone grau, pe care l-a comercializat pe piata interna fara declararea livrarilor, fara conducerea de evidente contabile, sustragandu-se in acest mod de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului consolidat al statului, prejudiciind cauzat fiind de 308.698 lei.
In ziua de 28.03.2011 ofiterii S.I.F. din cadul I.J.P.Prahova, au luat fata de invinuita masura retinerii pentru o perioada de 24 ore, urmand a fi prezentata instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.
Cercetarile continua pentru documetarea intregii activitati infractionale si recuperarii prejudiciului.