Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, la aceasta ora, se circula normal pe majoritatea drumurilor nationale si pe cele trei autostrazi, neexistand probleme deosebite de fluenta a traficului. In judetul Hunedoara, in intervalul orar 10:45 – 11:15, circulatia a fost intrerupta pe DN7 Deva – Savarsin, in zona Ilia, in vederea montarii unui stalp de sustinere a retelei electrice. O lucrare similara se va executa si la Gurasada, in aceasta dupa-amiaza, pe acelasi tronson de drum, iar traficul rutier va fi intrerupt circa 15 – 30 de minute.
Vremea frumoasa de astazi ii va incuraja pe multi automobilisti, in special bucuresteni, sa isi petreaca sfarsitul de saptamana la munte. In urmatoarele ore se asteapta cresteri ale valorilor de trafic pe DN1 Bucuresti – Brasov. Nu este exclus, asadar, sa se formeze coloane de autovehicule la intrarea in Comarnic dinspre Ploiesti si pe raza statiunilor montane de pe Valea Prahovei. De aceea, pentru evitarea neplacerilor cauzate de aglomeratie, reamintim rutele alternative:
– pentru directia Brasov: DN1A Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele;
– pentru zona Bran-Moeciu: autostrada A1 Bucuresti – Pitesti, DN73 Pitesti – Brasov.
Pentru evitarea implicarii in accidente grave, ii sfatuim pe conducatorii auto sa circule prudent, cu viteza adaptata conditiilor de drum si sa pastreze o distanta corespunzatoare in mers.