Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră valorile de trafic sunt crescute la intarea în capitală dinspre DN1 Bucureşti-Ploieşti, DN 2 Bucureşti-Buzău, DN6 Bucureşti-Alexandria şi Autostrada Bucureşti-Piteşti. Pe restul arterelor rutiere din ţară se circulă normal, excepţie făcând anumite porţiuni de drum pe care traficul se desfăşoară uşor îngreunat din cauza unor alunecări de teren. Cele mai importante dintre acestea sunt:
• DN66 Târgu Jiu – Petroşani, pe sectorul kilometric 116+957 metri – 116+965 metri (Bumbeşti Jiu – Aninoasa, judeţul Gorj) – se circulă pe o jumătate de cale din cauza unei alunecări de teren care a afectat parapetul şi zidul de sprijin;
• DN 10 Buzău – Braşov, între kilometrii 84+500 metri şi 84+600 metri, respectiv 80+980 metri şi 81+100 metri, între localităţile Siriu şi Chirileşti din judeţul Buzău – traficul rutier se desfăşoară pe un singur fir, alernativ în ambele sensuri, din cauza căderilor de pietre de versanţii muntoşi.
Vremea frumoasă de astăzi favorizează deplasările automobilistice pe distanţe mari. Suprafaţele de rulare uscate permit deplasarea cu viteză sporită, însă nu trebuie uitat faptul că viteza este o cauză principală de producere a accidentelor grave de circulaţie. De aceea, recomandăm automobiliştilor să fie prudenţi pe şosele. Viteza moderată permite controlul autovehiculelor şi, pe cale de consecinţă, evitarea unor tragedii.
Precizăm că ieri, în întreaga ţară, în urma producerii a zece accidente de circulaţie au fost rănite grav 13 persoane, fără a se înregistra pierderi de vieţi omeneşti. A fost a unsprezecea zi din acest an în care nu a murit nimeni în evenimente rutiere. Anul trecut s-au înregistrat în total şapte astfel de zile.