Centrul INFOTRAFIC din IGPR informeaza ca la aceasta ora se circula normal pe majoritatea drumurilor nationale si pe autostrazi, nefiind anuntate probleme deosebite de fluenta a traficului sau artere rutiere cu circulatia blocata.
Precizam insa ca, din cauza unor alunecari de teren, pe mai multe drumuri nationale se circula ingreunat. Cele mai importante dintre acestea sunt:
– DN15, in zona localitatii Tulghes( judetul Harghita);
– DN66, Bumbesti Jiu( judetul Gorj) – Aninoasa( judetul Hunedoara);
– DN73C, in zona Godeni, judetul Arges;
– DN67 Targu Jiu – Ramnicu Valcea, intre localitatile valcene Costesti si Negrulesti.
De asemenea, din pricina caderilor de pietre, traficul rutier se desfasoara pe un singur fir, alternativ pe DN10 Buzau – Brasov, intre localitatile Siriu si Chirilesti( judetul Buzau).
Reamintim ca incepand din luna ianuarie a.c., circulatia rutiera pe DN 22C Cernavoda – Murfatlar a fost oprita pentru o perioada de un an, in vederea executarii unor lucrari la podul peste Canalul Dunare – Marea Neagra. Atat traficul usor, cat si traficul greu se desfasoara pe rute ocolitoare.
Traseele recomandate sunt:
Pentru traficul greu
– ruta 1( 270 km): Bucuresti – DN 2 – Urziceni – DN 2A – Giurgeni – Constanta;
– ruta 2( 250 km): Bucuresti – A 2 – Drajna – DN 21 – Slobozia – DN 2A – Giurgeni – Constanta;
– ruta 3: Bucuresti – Fetesti( A 2) – Gura Ialomitei( DN 3B) – Constanta( DN 2A).
Pentru traficul usor
– Bucuresti – A 2 – DJ 223C – Municipiul Cernavoda – DN 22C – Constanta( 210 kilometri).
Pentru evitarea evenimentelor nedorite, conducatorii auto sunt sfatuiti sa conduca in permanenta prudent, iar daca sunt obositi sau au consumat bauturi alcoolice, sa nu urce la volanul autoturismului.