Joi, 10 martie, un echipaj de jandarmerie din cadrul Gruparii Mobile „Matei Basarab” Ploiesti a depistat, in jurul orelor 14.50, trei persoane in timp ce sustrageau mai multe componente feroase de la sondele pentru exploatarea titeiului apartinand parcului Petrom Seciu.
Cei trei barbati, Razvan M. de 21 ani, Vasile M. de 21 ani si Romica B. de 34 ani, toti din Boldesti Scaieni, au profitat de zona relativ izolata in care se aflau instalatiile si crezand ca acest lucru le va asigura reusita „operatiunii” au trecut la fapte chiar in miezul zilei. Doi dintre ei au dezgropat 11 metri de conducta ce facea legatura intre sondele de exploatare a titeiului si au sectionat-o in 5 bucati pentru a fi incarcata mai usor in atelajul hipo al unuia dintre ei.
Al treilea barbat a decopertat 9 bucati de tabla ondulata de la acoperisul unei sali de compresoare impreuna cu sistemul de fixare al acestora confectionat tot din material feros.
Planul celor trei a fost stricat insa de jandarmi care i-au luat prin surprindere chiar in momentul in care incarcau materialele. Intrebati cu privire la destinatia bunurilor sustrase, cei trei au spus jandarmilor ca intentionau sa le valorifice la un centru de colectare a fierului vechi din localitatea Lipanesti.
Prejudiciul fost recuperat in totalitate si inapoiat reprezentantilor parcului petrolier iar cei trei au fost predati organelor competente pentru continuarea cercetarilor.
In cauza au fost intocmite documente de constatare sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat si distrugere.