Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca se circula normal pe majoritatea drumurilor nationale si pe cele trei autostrazi, nefiind inregistrate pana la aceasta ora perturbari ale fluentei circulatiei pe nicio artera rutiera importanta din tara. Nu sunt anuntate drumuri nationale cu circulatia blocata din cauza conditiilor meteo nefavorabile.
Informam, de asemenea, ca din cauza existentei pe partea carosabila a unui strat subtire de zapada, traficul autovehiculelor se defasoara usor ingreunat pe urmatoarele drumuri nationale:
– DN67C Novaci – Ranca, in judetul Gorj;
– DN7A Voineasa – Obarsia Lotrului si DN7D Greblesti – limita cu judetul Arges;
– DN12C, in zona Lacu Rosu si DN13B, la Bucin, in judetul Harghita;
– DN13E Zagon – Barcani, in judetul Covasna;
– DN1R, in localitatea Belis, din judetul Cluj;
– DN7C, la Balea Cascada, in judetul Sibiu;
– DN67C, la Sugag, in judetul Alba.
Reamintim ca din cauza lucrarilor la podul peste Canalul Dunare-Marea Neagra, pe DN22C traficul rutier este intrerupt in zona Cernavoda din judetul Constanta. Se circula pe rute ocolitoare.
Precizam, totodata,ca din pricina unor alunecari de teren, cateva drumuri nationale au fost afectate pe anumite portiuni, iar pe acestea traficul rutier se desfasoara restrictionat, lucrarile de consolidare sunt semnalizate cu indicatoare rutiere temporare. Sunt incluse in aceasta categorie DN10, intre Chirilesti si Siriu, in judetul Buzau, DN15, in zona Tulghes din judetul Harghita, DN67, intre Costesti si Negrulesti, judetul Valcea, iar in judetul Arges, DN73D, intre Pitesti si Suslanesti si DN73C, in zona Godeni.