Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca pana la aceasta ora nu au fost semnalate probleme deosebite de fluenta a traficului pe niciuna dintre arterele importante de circulatie. Insa este posibil ca in orele urmatoare traficul sa se intensifice pe majoritatea drumurilor care leaga statiunile montane prahovene de Capitala.
De precizat ca in toate locurile cu risc crescut de accident si de aparitie a blocajelor in trafic, pe principalele drumuri, exista echipaje de politie rutiera care actioneaza inclusiv cu aparate radar mobile.
Schimbarea conditiilor meteo-rutiere anuntata de meteorologi pentru multe zone ale tarii, va influenta, in sens negativ, buna desfasurare a traficului rutier. Vizibilitatea redusa, pe de o parte, si aderenta scazuta a pneurilor autovehiculelor pe suprafata carosabila, pe de alta parte, pot constitui capcane pentru soferii imprudenti care ruleaza cu viteza ori se angajeaza in efectuarea unor manevre hazardate de depasire.
De aceea, pentru siguranta, este extrem de important sa se foloseasca luminile de intalnire, sa se circule cu o viteza adaptata conditiilor de drum, iar fiecare manevra in trafic sa fie efectuata numai dupa o temeinica asigurare. De asemenea, inainte de a porni la drum, recomandam sa se faca o minima informare despre situatia traseului care urmeaza sa fie parcurs. Pentru aceasta, este necesar a se apela numarul de telefon 021/9360, al dispeceratului Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania sau a se accesa pagina de internet a Politiei Romane(www.politiaromana.ro), la sectiunea infotrafic/situatia drumurilor nationale.