Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Dâmboviţa, începând cu ora 11:35, traficul rutier pe DN72 Târgovişte – Ploieşti a fost reluat în condiţii normale în apropierea localităţii I.L.Caragiale. Amintim că circulaţia a fost întreruptă aproape o oră la kilometrul 56+800 metri, în vederea ridicării unei autocisterne care s-a răsturnat în această dimineaţă în afara părţii carosabile. Accidentul nu s-a soldat cu victime, iar cisterna era goală. Cauza probabilă a accidentului a fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.
Vineri şi sâmbătă, pe DN1, dispeceratul de monitorizare a traficului de la Bărcăneşti a înregistrat pe sensul de mers Bucureşti – Ploieşti 32.892 de autovehicule, cu 1.845 mai multe decât săptămâna trecută. Astăzi, după ora 12:00, se va circula în coloană în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, însă vârful de trafic va fi înainte de lăsarea serii, când turiştii vor părăsi în număr mare pârtiile.
Administraţia Naţională de Meteorologie a prognozat pentru astăzi ninsori izolate şi ceaţă, local, în zonele joase, asociată pe spaţii restrânse cu burniţă, mai ales în Câmpia de Vest, unde se menţin condiţii de formare a poleiului.
Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de condiţiile meteo-rutiere, să mărească distanţa de siguranţă în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă ceaţa este densă şi pe cele de ceaţă.