Joi, un echipaj de jandarmerie din cadrul Gruparii Mobile „Matei Basarab” Ploiesti a depistat, in jurul orelor 14.00, doua persoane care incercau sa valorifice mai multe componente metalice apartinand vagoanelor CFR stationate in zona Garii Triaj Brazi.
Cei doi barbati au fost surprinsi de jandarmi in apropierea unui centru de colectare a fierului vechi din cartierul Mitica Apostol in timp ce descarcau din portbagajul unui autovehicul, proprietatea unuia dintre ei, 29 de saboti utilizati la sistemele de franare ale vagoanelor.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca cei doi, Valerica P. de 43 ani, din comuna Colceag, si Daniel S. de 40 ani, din Ploiesti, erau de fapt angajati ai CFR. Acestia au sustras fara drept componentele sistemului de franare depozitate in zona de stationare a vagoanelor, le-au incarcat in autoturismul unui dintre ei si cu toate ca se aflau in timpul serviciului s-au deplasat la centrul de colectare a fierului vechi pentru a le valorifica.
Prejudiciul, constand in 29 saboti franare cu o greutate totala de peste 300 KG a fost recuperat in totalitate, cei doi fiind predati organelor competente pentru continuarea cercetarilor.
In cauza au fost intocmite documente de constatare sub aspectul savarsirii infractiunilor de sustragere de componente ale caii ferate, de bunuri din vagoanele care sunt in compunerea unui tren aflat in circulatie sau programat pentru circulatie.