Justitia prahoveana a confirmat, daca mai era nevoie, faptul ca tunul dat sub „atenta supraveghere” a fostului sef al administratiei judetene, Florin Anghel – actualmente deputat al Partidului Democrat Liberal – a cauzat prejudicii de milioane de euro bugetului Prahovei.
In vara anului trecut, instanta Tribunalului Prahova a dat castig de cauza, pe fond, Consiliului Judetean Prahova, in procesul intentat pentru recuperarea datoriilor pe care firmele Plusvag Investimentos Braga – Portugalia si Plusvag Investimentos SRL Ploiesti le au fata de autoritatea judeteana. Astfel, potrivit hotararii luate de judecatorii Tribunalului Prahova, la vremea respectiva, cele doua firme au fost obligate, in solidar, sa plateasca reclamantei – Consiliul Judetean Prahova – o suma totala de 3.650.000 de euro, plus penalitatile de 0,1% pe zi de intarziere, pana la data platii efective, in echivalentul in lei, conform cursului BNR. Cele doua firme care au pierdut procesul din 2010 au formulat apel la Curtea de Apel Ploiesti doar pentru a mai trage de timp, dat fiind ca nu au achitat taxa de timbru si nu si-au motivat actiunea in instanta si, drept urmare, solicitarea acestora a fost anulata. Potrivit reglementarilor in vigoare, prin aceasta decizie luata de catre magistratii Curtii de Apel Ploiesti, a ramas definitiva si irevocabila solutia data de instanta de fond, de recuperare a prejudiciului creat Consiliului Judetean si, implicit, bugetului Prahovei.
Mai mult decat atat, contractul de asociere dintre Plusvag Investimentos Portugalia si Plusvag Investimentos SRL Ploiesti a fost reziliat, la inceputul acestui an, urmand ca restul prejudiciului creat prin nerespectarea contractului din partea „marilor” investitori care urmau sa construiasca, la Tatarani, un si mai mare complex rezidential (din care s-a ales doar proiectul pe hartie) sa fie recuperat tot in instanta, printr-un al doilea proces intentat de autoritatea judeteana celor doua firme. In acest caz, este vorba despre 2,6 milioane de euro.
Reamintim ca, in anul 2007, cand Consiliul Judetean era condus de catre actualul deputat de Prahova Florin Anghel, in urma unei licitatii organizate pentru selectarea unui operator economic in vederea realizarii unui ansamblu rezidential in comuna Barcanesti, satul Tatarani, s-a incheiat un contract de asociere cu SC Plusvag Investimentos SA Braga – Portugalia. Astfel, societatea portugheza a primit un teren de 67,86 de hectare din patrimoniul judetului. Din care, cu acordul lui Florin Anghel, care a supervizat toata aceasta miscare din fotoliul de presedinte al CJ Prahova, portughezii au vandut 15,8 hectare catre un tert, pe motiv ca nu sunt „dezvoltatori specializati de centre comerciale”. Teren care va fi mai mult sau mai putin recuperabil. Oricum, cineva va trebui sa plateasca pentru prejudiciile imense aduse Consiliului Judetean Prahova ca urmare a acestei afaceri „cu cantec” pus pe note de catre Florin Anghel.
Violeta STOICA