10.02.2011, ora 15:18 – incendiu vegetatie uscata in comuna Magurele
– In comuna Magurele, echipajele de pompieri au intervenit cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma, un autocamion de interventie si alte utilaje specifice pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata, proprietar Consiliul Local Magurele.
Au ars aproximativ 6 ha vegetatie uscata.

– 10.02.2011, ora 16:11 – transport persoana supraponderala in municipiul Ploiesti
In municipiul Ploiesti, strada Zimbrului, echipajele de pompieri au intervenit pentru a o transporta pe numita S. Ecaterina in varsta de 53 de ani imobilizata in apartamentul proprietate personala situat la etajul IV si avand o greutate de circa 130 kg la ambulanta SAJ Prahova.

– 10.02.2011, ora 16:51 – incendiu casa particulara in localitatea Valenii de Munte
In localitatea Valenii de Munte, strada Cuza Voda, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa particulara, proprietar R. Maria.
Au ars aproximativ 2 mp acoperis astereala lemn cu invelitoare tigla.
Pompierii au salvat bunuri in valoare de aproximativ 25.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 1.000 lei.
Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui cos de fum necuratat de funingine.
Nu s-au inregistrat victime.

– 10.02.2011, ora 17:28 – incendiu vegetatie uscata in comuna Podenii Noi
In comuna Podenii Noi, echipajele de pompieri au intervenit cu un autocamion de interventie pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata, proprietar Consiliul Local Podenii Noi.
A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 6 ha.

– 10.02.2011, ora 17:39 – incendiu vegetatie uscata in comuna Telega
In comuna Telega, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata, proprietar necunoscut.
Au ars: aproximativ 1 ha litiera si 2 ha vegetatie uscata.
Cauza probabila: foc deschis in spatii inchise.

– 10.02.2011, ora 18:30 – incendiu vegetatie uscata in comuna Vadu Sapat
In comuna Vadu Sapat, echipajele de pompieri au intervenit cu un autocamion de interventie pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata, proprietar Consiliul Local Vadu Sapat.
A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 20 ha.

– 10.02.2011, ora 20:09 – deblocare usa in municipiul Ploiesti
In municipiul Ploiesti, strada Cameliei, echipajele de pompieri au intervenit pentru deschiderea fortata a usii unui apartament, proprietar C. Anastasia in varsta de 96 ani.
Victima a fost preluata de catre un echipaj din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta.

– 10.02.2011, ora 21:21 – incendiu apartamente in municipiul Ploiesti
In municipiul Ploiesti, strada Cumpatu, echipajele de pompieri au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la doua apartamente, proprietari R. Ilie, respectiv C. Florentina.
Au ars: mobilierul, bunurile de uz casnic, electronice si electrocasnice, tamplaria de la parterul imobilului, au fost deteriorate toate cablurile de alimentare cu energie electrica, telefonie, internet situate pe casa scarii.
Proprietarul apartamentului in varsta de 98 de ani a fost asistat de catre un echipaj SMURD, ulterior acesta a refuzat transportul la spital.
Pompierii au salvat bunuri in valoare de aproximativ 1.000.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 75.000 lei.
Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unor echipamente de iluminat electric defecte, neizolate, amplasate corespunzator.
Nu s-au inregistrat victime.

Echipajele SMURD au intervenit in 12 cazuri de urgenta medicala. In toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate si transportate la Unitatea de Primiri Urgente, in vederea acordarii ingrijirilor medicale de specialitate.