Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, pentru a se permite ridicarea unui autotren rasturnat pe partea carosabila, traficul rutier pe DN1A Sacele – Cheia se desfasoara la aceasta ora ingreunat, pe un fir in ambele sensuri, la kilometrul 166, in zona localitatii brasovene Bratocea.
Precizam, de asemenea, ca pe unele artere rutiere importante din tara exista inca un strat mic de zapada, cuprins intre 1 si 3 centimetri. Astfel de drumuri nationale sunt semnalate in judetele Alba, Bihor, Cluj, Covasna, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Sibiu si Valcea. Conducatorii auto care se deplaseaza in astfel de conditii trebuie sa circule cu viteza redusa si sa nu bruscheze comenzile vehiculelor.
Pe DN1 Bucuresti – Brasov se circula normal, insa este posibil ca in orele urmatoare traficul rutier sa se intensifice. In cazul in care aceasta artera se va aglomera pe Valea Prahovei, conducatorii auto pot ajunge de la Ploiesti la Brasov pe ruta DN1A Valenii de Munte – Cheia – Sacele.
Pentru evitarea evenimentelor nedorite, conducatorii auto sunt sfatuiti sa circule in permanenta cu centura de siguranta cuplata, sa adapteze viteza la conditiile de drum si trafic, sa utilizeze luminile de intalnire ziua pe toate categoriile de drumuri si sa fie atenti, mai ales atunci cand se afla in interiorul localitatilor, la pietoni. Indisciplina acestora duce de nenumarate ori la producerea unor accidente grave.