Politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti, impreuna cu cei de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiesti, au efectuat in aceasta dimineata 22 de perchezitii domiciliare, dintre care 20 pe raza judetului Prahova si 2 in municipiul Bucuresti, in vederea destructurarii unui grup infractional organizat, constituit din 25 de persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, spalare de bani, proxenetism, consum de droguri, talharii, furturi si infractiuni de fals.

In urma perchezitiilor efectuate, au fost ridicate in vederea cercetarilor 250 de grame de bijuterii din aur, 8.300 de euro, 300 USD, 13.000 de lei, laptopuri, unitati de calculator, inscrisuri, carti de identitate susceptibil a fi contrafacute si documente contabile.

40 de persoane din judetul Prahova, cu varste cuprinse intre 20-55 de ani, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiesti, in vederea audierilor.

In urma probatoriului administrat, 14 persoane au fost retinute pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de maine sa fie prezentate instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva. Totodata, procurorii D.I.I.C.O.T. au instituit sechestru asigurator asupra a 6 autoturisme de lux si doua imobile.