Nicolae Dica a depus memoriu impotriva CFR

Mijlocasul stelist spune ca are de primit 30.000 de euro de la campioana Romaniei.
Nicolae Dica a facut memoriu la LPF impotriva CFR, din cauza faptului ca “visiniii” ii datoreaza prime pentru indeplinirea obiectivelor din 2010. Cu Dica in teren, CFR a cucerit eventul in sezonul trecut. CFR Cluj il imprumutasera de la Catania, dar la finalul campionatului au refuzat sa activeze clauza pentru un transfer definitiv. Dupa o scurta trecere in Turcia, Dica a revenit in Ghencea.

Echipa nationala, la un minim istoric in clasamentul FIFA

Tricolorii au mai inregistrat un minim istoric, au retrogradat o pozitie in clasamentul FIFA. Luna aceasta au fost depasiti de Costa Rica, ultima nationala care a luat fata Romaniei in fotbalul mondial. Prin urmare, selectionata antrenata de Razvan Lucescu a inregistrat un nou minim istoric in clasamentul FIFA, iar in ierarhia pe luna ianuarie a mai coborat o pozitie, pana pe locul 57. Este din nou cea mai slaba clasare a tricolorilor de la aparitia acestui top. Si alte cinci nationale se gasesc in aceeasi delicata situatie, de a se afla la cel mai slab nivel al lor: Arabia Saudita – locul 82, Zambia – locul 101, Tara Galilor – locul 116, Singapore – locul 142 si Liban – locul 172. La polul opus, cu cele mai bune clasari din istorie, se afla Muntenegru (locul 24), Belarus (locul 36) si Ungaria (locul 37). Belarus se afla in grupa cu Romania in preliminariile pentru Euro 2012. Top 10 a suferit o singura modificare, intrarea Greciei (de pe 11 pe 10) pe locul Egiptului (de pe 10 pe 22). Topul celor mai bune 10 nationale din lume: 1. Spania, 2. Olanda, 3. Germania, 4. Brazilia, 5. Argentina, 6. Anglia, 7. Uruguay, 8. Portugalia, 9. Croatia, 10. Grecia.

Tricolorele, infrante de Olanda

Echipa feminina de tenis a Romaniei si-a micsorat considerabil sansele de a se califica in play-off-urile Grupei Mondiale II, dupa ce miercuri, in prima intalnire din Grupa D a zonei Euro-africane, a pierdut la 0 in fata Olandei, echipa formata din jucatoare mult mai slab cotate decat tricolorele. In primul meci al intalnirii de la Eliat (Israel), desfasurat pe zgura, Monica Niculescu (nr. 68 WTA) a pierdut in fata olandezei Michaella Krajicek (locul 150 WTA), in minim de seturi, scor 3-6, 1-6.
Cea mai bine clasata romanca din ierarhia WTA, Alexandra Dulgheru (nr. 29 WTA) a fost cea care a pierdut al doilea punct al Romaniei, fiind invinsa de Arantxa Rus (locul 111 WTA).
Tricolorele nu au reusit sa se impuna nici in partida de dublu, cuplul Dulgheru/Niculescu fiind invins de perechea Kiki Bertens/ Richel Hogenkamp, scor 7-6(6), 3-6, 7-5
Echipa Olandei:
Arantxa Rus locul 111 WTA
Richel Hogenkamp – locul 251 WTA
Michaella Krajicek - locul 150 WTA
Kiki Bertens – 213 WTA
Echipa Romaniei:
Alexandra Dulgheru – locul 29 WTA
Monica Niculescu – locul 68 WTA
Sorana Carstea – 93 WTA
Cristina Dinu – 573 WTA
Olanda – Romania 3-0
Michaella Krajicek – Monica Niculescu 6-3, 6-1
Arantxa Rus – Alexandra Dulgheru 6-4, 6-3
Kiki Bertens/ Richel Hogenkamp – Alexandra Dulgheru/ Monica Niculescu 7-6(6), 3-6, 7-5.