Bronz la Cupa Mondiala de judo

Sportiva Andreea Chitu a cucerit medalia de bronz la categoria 57 de kilograme, la Cupa Mondiala de judo de la Sofia, care s-a incheiat ieri, duminica. Andreea Chitu a avut o dubla victorie in recalificarile categoriei, in fata adversarelor din Franta, Lola Benarroche si Caroline Lantioine. In grupa B, Chitu le-a invins pe Sharone Dinasta (Italia) si Gergana Vatsova (Bulgaria), dar a cedat apoi in fata rusoaicei Ekaterina Melnikova, ajungand in recalificari. La categoria 48 de kilograme, Diana Kovacs si Violeta Dumitru nu au trecut de turul I, in timp ce la 52 de kilograme, Ioana Matei a fost eliminata in turul secund de Delphine Delsalle (Franta). La aceeasi categorie, Andreea Catuna a fost victorioasa in prima lupta, cu Liudmila Afendikova (Ucraina), dar a cedat in urmatoarea, in disputa cu turcoaica Aynur Samat.La categoria 63 kilograme, Simona Mara a fost eliminata si ea in turul I.

Romania, in urna A la tragerea la sorti a preliminariilor CE de tineret

Romania va face parte din urna A, alaturi de Anglia, Spania, Olanda, Italia, Suedia, Cehia, Rusia, Serbia si Germania, la tragerea la sorti a grupelor de calificare la Campionatul European de tineret, editia 2011-2013, ce va avea loc joi, la Nyon, la ora 13.00. La competitia europeana s-au inscris toate cele 53 de federatii nationale afiliate la UEFA. Israel, in calitate de tara-gazda, este calificata direct la turneul final, astfel ca la tragerea la sorti vor participa toate celelalte 52 de federatii, acestea fiind impartite in cinci urne, conform clasamentului coeficientilor, dupa cum urmeaza:

Urna A
Anglia, Spania, Olanda, Italia, Suedia, Cehia, Rusia, Serbia, Germania, Romania.
Urna B
Elvetia, Tara Galilor,, Belarus, Franta, Ucraina, Turcia, Austria, Portugalia, Danemarca, Belgia.

Urna C
Croatia, Ungaria, Scotia, Grecia, Islanda, Slovacia, Republica Moldova, Finlanda, Armenia, Irlanda de Nord.

Urna D
Polonia, Muntenegru, Georgia, Letonia, Norvegia, Slovenia, Republica Irlanda, Bulgaria, Bosnia-Hertegovina, Macedonia.

Urna E
Albania, Insulele Feroe, Cipru, Lituania, Kazahstan, Estonia, Azerbaijan, Andorra, San Marino, Luxemburg, Malta, Liechtenstein.

Vor fi alcatuite 10 grupe, dintre care doua (grupele 1 si 2) cu cate sase echipe si celelalte opt (grupele 3-10) cu cate cinci nationale.Pentru jocurile de baraj (care urmeaza sa desemneze cele sapte echipe care se vor alatura Israelului la turneul final) se vor califica cele 10 castigatoare ale grupelor si cele mai bune patru reprezentative care vor incheia preliminariile pe locul 2.Datele FIFA, rezervate acestor jocuri de calificare, sunt urmatoarele: In 2011: 25 si 29 martie, 3 si 7 iunie, 2 si 6 septembrie, 7 si 11 octombrie, 11 si 15 noiembrie. In 2012: 1 si 5 iunie, 8 si 12 iunie, 7/8 si 10 septembrie. Jocurile de baraj: 12 si 16 octombrie. La tragerea de sorti vor fi prezenti antrenorul reprezentativei Romaniei de tineret, Emil Sandoi, si Dan Cristea, referent in cadrul Directiei Relatii Internationale a FRF.

Torje nu se gandeste la un transfer in aceasta iarna

Mijlocasul dinamovist Gabriel Torje a declarat, sambata, in Antalya, ca nu se gandeste la un transfer in strainatate in aceasta iarna, informeaza site-ul oficial al FC Dinamo.
“Singura despartire certa de Dinamo este pe 2 februarie, cand va trebui sa plec din Antalya pentru a ma alatura lotului national. Ma bucur ca sunt dorit in strainatate, dar nu sunt disperat sa plec! Nu mi-e greu, nu mi-e urat aici, ma bucur sa stau cu actualii colegi. Am discutat si cu domnul Badea, si cu domnul Andone. E mai bine sa raman aici, apoi nu stiu suta la suta cat de adevarata e oferta din Germania. Eu am 21 de ani, mai am timp sa plec in strainatate”, a declarat Gabriel Torje.