La Ploiesti – „Targ regional al firmelor de exercitiu”

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploiesti, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean ( ISJ ), Consiliul Judetean si Primaria Ploiesti a organizat, la sfarsitul saptamanii recent incheiate, trei evenimente destinate elevilor si profesorilor din invatamantul liceal din intreaga tara.
La sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova (CCI) au avut loc cea de-a doua editie a concursului regional „Romanian Business Challenge” si simpozionul national „Strategii moderne de formare a competentelor prin valorificarea potentialului propriu”, destinat profesorilor din invatamantul liceal. La cel mai asteptat eveniment – „Targul Regional al Firmelor de Exercitiu” – au participat, in Sala „Leonard Doroftei” din Ploiesti, peste 500 de elevi din 10 judete si din Capitala, reprezentand, in total, 50 de firme de exercitiu (20 dintre ele apartinand concurentilor din Prahova).
Ei au incercat sa atraga clienti, exersandu-si, astfel, abilitatile in domeniul economic si aplicand cunostintele acumulate in scoala. Tinerii au promovat restaurante, cafenele, pensiuni, saloane de infrumusetare, firme de confectii, de amenajari interioare, firme ce presteaza servicii fotografice, magazine de bijuterii etc.
A.M.

Reuniune a preotilor de caritate

La Paraclisul “Sfantul Nectarie Taumaturgul” din cadrul Asociatiilor Nevazatorilor si Surzilor din Ploiesti s-a desfasurat, recent, cea de-a doua sesiune a cercului pastoral “Speranta si Vindecare” ce reuneste preoti de caritate din judetul Prahova.
Evenimentul a avut tema: “Hristos Cuvantul, Lumina si Speranta celor nevazatori si surzi”, invitati fiind: preotul inspector Mircea Marian Pintica, Eugen Bucur– preot inspector din partea Arhiepiscopiei Bucurestilor, parintele protoiereu Stefan Musat al Protoieriei Ploiesti, Carol Cirtita – presedintele Asociatiei Teritoriale a Nevazatorilor Prahova etc. Indragitul solist George Nicolescu (el insusi, nevazator) a sustinut o alocutiune cu acest prilej si a interpretat melodia “ La necaz, la bucurie”.