Portarul Laurentiu Branescu va semna cu Juventus

Laurentiu Branescu, portarul echipei CSM Ramnicu Valcea, va semna un contract cu Juventus Torino. In schimbul jucatorului, valcenii vor incasa 400.000 de euro. De fotbalist s-au mai interesat Liverpool si Chelsea. Conform intelegerii pe care o va semna cu italienii, formatia din Valcea va incasa alte bonusuri importante in cazul in care Laurentiu va ajunge la echipa mare a „Batranei Doamne” si la nationala Romaniei. Branescu a mai fost in probe la Aston Villa. In varsta de 16 ani (s-a nascut pe 30 martie 1994), Laurentiu are 1.92 metri. A inceput fotbalul la Scoala de Fotbal Telespan 97, iar din anul 2004 a evoluat pentru Ramnicu Valcea. A debutat in Liga 2 la varsta de 15 ani.

Prime de 3.000 de euro, promise handbalistilor romani

Campionatul Mondial masculin, din Suedia, care va debuta astazi, la Goteborg, o data cu partida dintre tara gazda, Suedia, si Chile, la ora 21:15. Romania este si ea prezenta la turneul final, unde are ca obiectiv accederea in grupele principale. Chiar miercuri, selectionerul Vasile Stanga a anuntat cei 18 jucatori cu care va ataca obiectivul din Suedia: Mihai Popescu, Ionut Ciobanu, Bogdan Pralea – portari, Alexandru Sabou, Gabriel Florea, Alexandru Stamate, Alexandru Simicu, Alexandru Csepreghi, Cristi Fenici, Daniel Muresan, Rares Jurca, Marius Sadoveac, Valentin Ghionea, Laurentiu Toma, Ionut Georgescu, Marius Novanc, Iulian Stamate, Dan Savenco – jucatori de camp. Conform presedintelul Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, jucatorii romani vor primi cate 3.000 de euro daca indeplinesc obiectivul. “Nationala de handbal masculin a Romaniei ataca un obiectiv indraznet, dupa ce a obtinut cu multa munca si concentrare totala calificarea la turneul final al Campionatului Mondial. Este un moment crucial pentru ei si un moment de care trebuie sa profite. Plecam din pozitia de outsideri, dar avem ganduri mari. Au tot ce le trebuie pentru a castiga si mai au nevoie de curajul si concentrarea maxima pe tot parcursul acestei competitii”, a declarat Gatu.
Iata programul Romaniei din Grupa C a CM de handbal: 14.01, ora 19.00: Romania – Croatia (Malmo); 16.01, ora 21.15 Romania – Danemarca (Malmo);17.01, ora 19.00 Romania – Algeria (Lund); 19.01, ora 21.30 Romania – Australia (Lund);20.01, ora 21.30 Romania – Serbia (Lund).

Planurile lui Becali: E posibil sa plece Geraldo si sa vina Iliev

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri, ca exista posibilitatea ca fundasul echipei Universitatea Craiova, Valentin Iliev, sa vina la gruparea “ros-albastra”, iar jucatorul brazilian Geraldo Alves sa plece. “Am discutat prin cineva, care a fost la mine, cu Iliev, si a zis ca vine la Steaua. E posibil sa plece Geraldo si sa vina Iliev”, a spus Becali. Finantatorul stelist a mentionat ca venirea lui Iliev la Steaua este conditionata de solutionarea favorabila a memoriului pe care fundasul l-a depus pentru a deveni jucator liber de contract. Becali a precizat ca fundasul Geraldo Alves este dispus sa paraseasca Steaua daca ii sunt achitati banii pe ultimele doua luni din contract. “Mihai Stoica a vorbit cu el. A zis ca daca ii dam doua salarii, pe care le are de luat, baiatul pleaca. Geraldo e un om de calitate, s-a antrenat bine si eu nu ma cert cu oamenii de calitate. La fel a fost si cu Angelov, si cu Apostol”, a mai spus Becali.