Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, la aceasta ora, desi se semnaleaza ceata in multe zone ale tarii, vizibilitatea de peste 100 de metri permite desfasurarea in conditii bune a traficului rutier. Exceptie face DN18, intre kilometrii 162 si 175, in Pasul Prislop din judetul Maramures, unde, din cauza plafonului de nori coborat, vizibilitatea scade sub 100 de metri.
Pe parcursul zilei de astazi, pe DN1 Bucuresti – Ploiesti se executa lucrari de remediere a suprafetei carosabile intre localitatile prahovene Potigrafu si Barcanesti. Circulatia va fi usor ingreunata.
Dispeceratul IPJ Buzau ne-a informat ca incepand cu ora 14:00 a fost reluata circulatia pe DN10 Brasov – Buzau, in zona Siriu, cu unele restrictii. Astfel, autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone vor circula in continuare deviat, iar traficul usor se va desfasura alternativ, in ambele sensuri, pe o banda. Reamintim ca in dimineata zilei de 11 ianuarie a.c., pe portiunea cuprinsa intre kilometrii 84+500 metri si 84+600 metri s-a produs o alunecare de teren, iar traficul rutier a fost intrerupt. Lucratorii de la drumuri, sprijiniti de specialisti ai ISU Buzau, au reusit sa indeparteze stancile si pietrele cazute, doar de pe o banda de circulatie.
Reamintim, de asemenea, ca, incepand din data de 10 ianuarie a.c., circulatia rutiera pe DN 22C Cernavoda – Basarabi a fost intrerupta pentru o perioada de un an, in vederea executarii unor lucrari la podul si viaductele peste canalul Dunare – Marea Neagra, la km 1+978 metri. Atat traficul usor, cat si traficul greu se desfasoara pe rute ocolitoare.
Administratia Nationala de Meteorologie a prognozat pentru aceasta dupa-amiaza ploaie in vestul, centrul si nordul tarii, iar in zonele joase din restul teritoriului ceata, izolat asociata cu burnita.
Le recomandam conducatorilor auto sa adapteze viteza in functie de vizibilitate si sa mareasca distanta in mers intre autovehicule.
De asemenea, pietonilor le recomandam sa evite, pe cat posibil, folosirea partii carosabile in conditii de vizibilitate redusa si sa traverseze pe trecerile de pietoni numai dupa ce sunt siguri ca soferii le-au observat intentia si le acorda prioritate.