Nu sunt deloc multi aceia care stiu ca Ploiestiul se poate mandri cu o echipa de hochei la nivel juvenil- CS Olimpia (foto 1).
Desfasurandu-si activitatea mai mult in anonimat, tinerii hocheisti (U 14), antrenati de Gabi Raducanu, au reusit sa se califice in Superliga, acolo unde vor da piept cu cele mai puternice formatii din tara.
Simpla calificare in aceasta faza a competitiei reprezinta o performanta in sine, mai ales ca Ploiestiul nu este un centru cu traditie hocheistica in Romania. Mai mult decat atat, trebuie tinut cont de faptul ca micutii ploiesteni au intrat in turneele de calificare pentru Superliga, in luna octombrie a anului trecut, fara sa beneficieze de o pregatire adecvata, in Ploiesti existand doar patinoarul „Olimpia” care, fiind unul in aer liber, nu este operational inainte de luna octombrie. Dupa ce au disputat trei turnee de calificare si unul de baraj, hocheistii de la CS Olimpia au obtinut biletele pentru Superliga alaturi de alte 5 formatii, 4 din Romania (Bikak Targu Secuiesc, SC Miercurea Ciuc, SCM Brasov, CSS Gheorghieni) si una din Republica Moldova – Dinamo Chisinau.
„Este un rezultat excelent pentru noi, calificarea fiind una onoranta si surprinzatoare pentru multi. Nu si pentru noi, care am muncit enorm si ne-am antrenat pe unde am putut, dar am aratat o competitivitate superioara unor echipe care au alte conditii de pregatire: CS Star Bucuresti ( Steaua Rangers) si CSM Suceava”, ne-a declarat antrenorul Gabi Raducanu.

Drumul spre Superliga

Turneu de calificare 1 – Brasov
Olimpia Ploiesti – CSM Suceava 11-5
Dinamo Chisinau – Olimpia Ploiesti 0-5 – la masa verde, moldovenii nerespectand conditiile de participare
Olimpia Ploiesti – SCM Brasov 4-5
Star Bucuresti – Olimpia Ploiesti 3-2

Turneu de calificare 2 – Bucuresti
Star Bucuresti – Olimpia Ploiesti 11-5
Olimpia Ploiesti – SCM Brasov 5-6
Dinamo Chisinau – Olimpia Ploiesti 12-0
Olimpia Ploiesti – CSM Suceava 3-5
Turneu de calificare 3- Suceava
Olimpia Ploiesti – SCM Brasov 3-5
Dinamo Chisinau – Olimpia Ploiesti 11-2
CSM Suceava – Olimpia Ploiesti 3-4 (OT)
Olimpia Ploiesti – Star Bucuresti 2-1 (OT)

Turneu de baraj – Ploiesti
Olimpia Ploiesti – Star Bucuresti 4-0
Bikak Targu Secuiesc – Olimpia Ploiesti 5-3

Gabi Raducanu – antrenor cu licenta de nivel 1

Sambata dimineata, pe patinoarul ploiestean a avut loc o actiune care a constat in examenul final pe care antrenorul micutilor sportivi de la „Olimpia” l-a sustinut in fata directorului tehnic din Federatia Romana de Hochei- Marius Gliga – pentru a completa nivelul 1 de licenta.
Raducanu (foto 2) a trecut cu brio testul, care i-a permis astfel sa obtina nivelul 1 de licentiere.
„Se vede ca este un tip pasionat si nu au existat probleme pentru el in completarea nivelului 1 de licenta. Incearca sa faca o treaba cat mai buna la Ploiesti si, va spun sincer, daca va fi ajutat in ceea ce face de autoritatile locale si de sponsori, poate ridica Ploiestiul la statut de centru important in hocheiul romanesc. Asta in viitorul nu tocmai apropiat, pentru ca nimic nu se face peste noapte. Dar sunt premise pentru acest lucru, mai ales daca se va urma modelul Brasovului”, ne-a declarat Marius Gliga, la finalul actiunii de sambata.
„Ma bucur nu atat pentru mine, cat pentru echipa. Acum pot conduce formatia de la mantinela fara sa mai platesc amenda, asa cum s-a intamplat inainte. Si, cel mai mult ma bucur ca avem o echipa care are posibilitati reale de crestere. Am reusit, datorita celor de la Raiffeisen Bank, sa schimbam mantinelele, iar datorita ajutorului primit de la conducerea patinoarului si cu sprijinul real al parintilor acestor copii am reusit sa ne mentinem in competitie. Daca vor fi oameni care inteleg efortul nostru, ii asteptam langa noi”- a fost mesajul antrenorului Gabi Raducanu
Tinerii hocheisti de la CS Olimpia Ploiesti vor debuta in Superliga nationala la Targu Secuiesc, acolo unde se vor disputa meciurile primului turneu, in perioada 14-16 februarie. In primul meci, hocheistii de la Olimpia vor da replica acelora de la CSS Miercurea Ciuc.

Lotul CS Olimpia Ploiesti
Portari: Daniel Uruc, Victor Pascaru, Andrei Zvirid
Nicolae Oancea, Antonie Samoila, Stefan Zmaranda, Ana Voicu, Radu Mihalache, Alexandru Masgras, David Mircea, Mares Grigore, Stefan Tubac, Theodor Ionescu, Vlad Alexandrescu, Alexandru Fabian, Fabio Colobichio, Mihnea Radulescu, Andrei Pop, Claudiu Roman, Victor Popescu
Edi MOLDOVAN