CSU Asesoft a castigat prima partida jucata in acest an. Alb-albastrii s-au impus cu 79 la 75 in fata CSM Bucuresti, intr-un meci amical disputat sambata, la “Arena Baschetului”, din Capitala.
Dupa cinci zile de antrenamente fizice la baza de la Izvorani, campionii au trecut la lucrul cu mingea. Burlacu si compania au pasit cu dreptul in 2011, castigand in fata CSM Bucuresti – nimeni alta decat formatia care a pus punct unei perioade de invincibilitate de un an a ploiestenilor in Olimpia, in luna noiembrie.
Scorul final, de 79 la 75, nu reflecta intocmai realitatea din teren, in conditiile in care elevii lui Arnautovic au ratat destul de mult de la linia de libere. Qarraan si Mack au reusit cateva faze spectaculoase, Szijarto si-a facut din nou rolul la perfectie, iar Burlacu nu a avut adversar sub panouri.
De cealalta parte, CSM Bucuresti a aliniat o formatie schimbata in linii mari, dupa plecarea trioului Dzambic – Herndon – Waterstradt. Americanii adusi sa suplineasca golul din echipa nu au convins, greul picand pe umerii veteranului Santana. Urmatoarea partida amicala a formatiei Asesoft va avea loc miercuri, in Trivale, in compania lui BC Arges Pitesti.
CSU Asesoft: Mack 6p., Tudor 13p., Burlacu 18p., Szijarto 6p., Qarraan 10p., Bajic 15p., Westrol 7p.

Campionii se pregatesc constiincios la Izvorani

Complexul Olimpic de la Izvorani, locul in care CSU Asesoft efectueaza cantonamentul de iarna, si-a deschis portile pentru cei care au dorit sa stea cateva ore langa campioni. Desi preparatorul fizic Ronald Anzur si antrenorul Vladimir Arnautovic au sarbatorit vineri – Craciunul, pe stil vechi, cei doi nu i-au menajat pe baschetbalisti.
Campionii pregatesc constiincios returul de campionat in stagiul centralizat de la Izvorani. Cei 12 jucatori ai CSU au programate cate doua sesiuni de antrenament in fiecare zi, sub indrumarea preparatorului fizic Ronald Anzur. Desi ar fi trebuit sa se pregateasca pe pista de atletism a stadionului din incinta complexului, Arnautovic a ales sa-si menajeze elevii, mutand antrenamentul in sala. La capatul acestui cantonament, Asesoft are pregatite doua meciuri amicale, primul urmand a avea loc chiar in aceasta dupa-amiaza, in compania CSM Bucuresti.
Arnautovic s-a declarat multumit de felul in care alb-albastrii raspund la efort dupa perioada de Sarbatori, dar in acelasi timp s-a aratat ingrijorat de starea de sanatate a lui Nikola Ilic. Pivotul se afla in Serbia, unde a fost supus unor investigatii medicale amanuntite. Rezultatul acestora va lamuri situatia sarbului, care ar putea sa lipseasca pana la finalul acestui sezon, in cazul unei operatii.
Chiar si in aceste conditii, tehnicianul ploiestenilor poate rasufla usurat, dupa ce managerii lui CSU au perfectat transferul americanului Ike Okoye.
Vladimir Arnautovic: „Dispunem de cele mai bune conditii de pregatire, aici, la Izvorani. Baietii raspund bine la efort, se pregatesc constiincios. Singurul motiv de ingrijorare este legat de starea lui Nikola. El se afla pentru moment in Serbia, a fost supus unor teste, si luni (n.n astazi) va primi un raspuns din partea medicilor. Ar fi o pierdere grea pentru noi, este un jucator cu calitati deosebite. Totusi, ma declar multumit de transferul lui Ike Okoye. Este un baschetbalist pe care l-am urmarit in ultimele saptamani, si se preteaza perfect stilului nostru de joc. Sper sa il integrez repede in echipa, pentru a-l vedea la lucru cat mai curand.”
Calhoun Qarraan: „Ne-am intors la antrenamente si suntem gata sa dam totul pentru atingerea obiectivelor in acest sezon. Am jucat in Germania, Olanda, si acum, in Romania. Nu mai sunt asadar la prima experienta europeana, m-am adaptat stilului de joc de aici, si chiar daca am inceput mai greu, mi-am dat drumul la joc pe parcurs si sunt fericit pentru aceasta. Nivelul competitional din Romania este unul bun, peste cel din colegiile universitare, undeva apropiat de cel din Olanda, dar sub cel din Germania. Ma simt bine aici, fanii ne sustin meci de meci si le multumim pentru aportul lor. Chiar ii rog, pe aceasta cale, sa ramana alaturi de noi pana la capat.”
Vlad Negoitescu:”Am intrat intr-un nou an, insa obiectivele sunt aceleasi. Sper ca jocul meu sa creasca in valoare si sa-mi pot ajuta astfel echipa. Ma simt bine alaturi de colegii mei, am castigat prin revenirea la antrenamente a lui Marian Ararau. Este un baschetbalist bun si un coechipier cu care ma inteleg excelent. Indiferent de transferurile facute de celelalte echipe, nu pot vedea Asesoftul decat pe primul loc la finalul sezonului.”
Bogdan CHITIC