In ziua de 5 ianuarie, in jurul orei 19.30, politistii din Ploiesti au fost sesizati de catre M. M., de 17 ani, din comuna Valea Calugareasca, despre faptul ca, in timp ce se deplasa pe strada Postei, din Ploiesti, a fost acostat de catre doi tineri, care l-au deposedat de un telefon mobil si de suma de 20 lei, dupa care au fugit.

In urma cercetarilor efectuate, politistii i-au identificat pe principalii suspecti ai faptei. Este vorba despre A. Robert, de 18 ani si M. T., de 17 ani, ambii din Bucov, sat Pleasa.

Cei doi au fost retinuti pe baza de ordonanta de retinere sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie, iar, in cursul zilei de ieri, au fost prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti cu propunere de punere in miscare a actiunii penale.

Ulterior, Judecatoria Ploiesti a emis mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile pe numele lui A. Robert.
Fata de minorul. M. T., Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti a dispus prin ordonanta masura obligarii de a nu parasi tara pentru o perioada de 29 de zile

Politistii Sectiei 1 Ploiesti – Compartimentul Investigatii Criminale vor continua cercetarile pentru stabilirea intregii activitati infractionale a celor doi.