Astazi, in jurul orei 06:04, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Serban Cantacuzino” al judetului Prahova a fost anuntat prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta – 112, despre producerea unui incendiu la un grup de trei locuinte in municipiul Ploiesti, str. Mos Ion Roata.
La sosirea echipajelor de interventie la locul evenimentului, incendiul se manifesta la mansarda locuintelor pe o suprafata de aproximativ 800 mp, cu posibilitatea propagarii si la imobilele invecinate.
Din cauza distantei minime inexistente intre constructii, precum si a prezentei unor cantitati mari de materiale combustibile (elemente de constructie din lemn si textile) incendiul s-a propagat rapid.
Avand in vedere situatia creata si lipsa posibilitatii de alimentare cu apa a autospecialelor (hidranti supraterani inghetati), la locul evenimentului au fost concentrate forte si mijloace din cadrul a doua detasamente de pompieri si grupa operativa a inspectoratului, astfel: 7 ofiteri, 67 de subofiteri cu 8 autospeciale de lucru cu apa si spuma, 2 autospeciale pentru salvare de la inaltime, 1 autocamion de interventie, patru autospeciale de prima interventie si comanda si ambulanta SMURD.
In jurul orei 07:15 incendiul a fost lichidat, echipajele de interventie actionand in continuare pentru inlaturarea efectelor acestuia.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime.