La acest moment nu sunt drumuri blocate in judetul Prahova sau situatii deosebite cauzate de fenomenele meteorologice.
Pe toate drumurile nationale si judetene din Prahova se circula in conditii de iarna. Pana la ora 12.00 au fost inregistrate valori de trafic mai reduse decat intr-o zi obisnuita de luni.
In zonele montane ninge, carosabilul fiind umed.
Partea carosabila este curatata complet, utilajele de dezapezire actionand permanent in acest sens pe toate drumurile nationale si judetene, intervenind unde este necesar, prin curatarea partii carosabile si imprastiere de material antiderapant.
Politistii monitorizeaza permanent traficul rutier si starea partii carosabile, urmand a interveni in cazul aparitiei unor situatii care sa impuna acest lucru.

Pentru sarbatori linistite, Politia Prahova va recomanda:
In urmatoarea perioada, politistii rutieri vor actiona cu precadere pe principalele drumuri catre Valea Prahovei si in zonele unde se vor desfasura manifestari publice, pentru fluidizarea traficului rutier si preintampinarea producerii unor evenimente nedorite.
In aceasta perioada vor fi folosite la capacitate maxima aparatele video de supraveghere a traficului si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.
Avand in vedere ca In anotimpul rece conditiile meteorologice se pot modifica destul de repede si ca pe parcursul unui traseu rutier se strabat atat zone de ses, cat si zone de deal si munte, politistii rutieri le recomanda soferilor ca inainte de a porni la drum sa verifice starea tehnica a masinii, sa o echipeze corespunzator pentru sezonul rece si sa se informeze in privinta traseului pe care urmeaza sa-l strabata.
Recomandam conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare, sa utilizeze preponderent frana de motor si sa evite efectuarea depasirilor, care pot fi extrem de periculoase.
Politistii rutieri recomanda ca luminile de intalnire sa fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, in cazul in care vizibilitatea este redusa. Atentie deosebita necesita si sistemul de ventilatie-dezaburire a parbrizului si luneta masinii care trebuie sa functioneze foarte bine.
Politistii recomanda conducatorilor de vehicule sa circule cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor concrete din trafic, in special cand pe carosabil s-a asternut zapada sau cand acesta este acoperit de polei. De asemenea, pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule.
Totodata, atragem atentia asupra obligativitatii ca autovehiculele avand masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, sa fie dotate cu anvelope de iarna si lanturi antiderapante omologate, in situatia in care acestea se deplaseaza pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei!
Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului in conditii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere. De asemenea, daca au mai putin de un an vechime in conducere, viteza maxima admisa pentru acestia in afara localitatilor este cu 20 km/h mai mica decat viteza legala.
Si pietonilor li se recomanda sa-si sporeasca atentia, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa, sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor si sa procedeze la efectuarea acestora numai dupa ce sunt siguri ca traversarea se poate face in conditii de siguranta.