* Niculae il vrea si pe Dica
Echipa ploiesteana de prim-esalon, din „9 Mai”, este, in acest moment, un fel de nou „El Dorado” al jucatorilor cu o anumita cota, in cautare de angajamente. Dupa Ousmane N’Doye, care vine de la Dinamo, tot de la gruparea bucuresteana este posibila aducerea unui fost international, Ionel Danciulescu. In plus, patronul Astrei, Ioan Niculae, a obtinut un „acord de principiu” din partea unui fost international, Nicolae Dica, pentru ca fostul „decar” al lui FC Arges si al Stelei sa vina sub comanda lui Tibor Selymes. Dica este intr-un regres total, dupa transferul, de la Steaua, la Catania, in Italia, si, de vreo doi ani se plimba din tara in tara, pentru a-si regasi forma, la nici 31 de ani, teoretic, avand, inca, ceva de spus in fotbal.
Ultimele experiente ale lui Dica au fost unele triste, dupa cateva aparitii in tricoul Cataniei, italienii incercand sa scape de salariul sau si de investitia facuta. L-au dat in Grecia, la Iraklis Salonic, apoi la CFR Cluj, sezonul trecut, care insa nu a vrut sa-l opreasca pe „Dicanio”, ultimul transfer fiind in Turcia, la Manisaspor, care a renuntat insa la serviciile sale, dupa 5 aparitii in tricoul acestui club! Cu peste 30 de prezente in Nationala Romaniei si 9 goluri date sub tricolor (ultimul in august 2008), Dica incearca acum sa-si rezilieze contractul cu Catania, impresarul sau, Ana Maria Prodan, confirmand ca exista o intelegere verbala cu Astra!
Tot la echipa din „9 Mai” ar putea ajunge si portarul Mircea Bornescu, legitimat la Rapid Bucuresti, existand deja negocieri in acest sens.
Ramane de vazut daca acestea se vor concretiza intr-un angajament ferm si, mai ales, sa vedem rezultatele acestei noi strategii a Astrei, de a „colecta” tot ce este disponibil pe piata transferurilor, in Romania! Prima concluzie ar fi ca Tibor Selymes nu va avea, deloc, viata usoara!
Marian DIMA