Ieri, consilierii locali au aprobat masurile de asigurare a serviciului public de salubrizare in municipiul Ploiesti, dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, operatorul actual – SC Rosal Grup SRL – a anuntat ca nu doreste prelungirea contractului existent pe care il are incheiat cu Primaria Ploiesti, document a carui valabilitate expira la 31 decembrie 2010.

Cu toate ca si-a exprimat oficial dorinta de a renunta la contract, SC Rosal Grup SRL poate fi invitat si poate participa, insa, din nou, la procedura de selectie prin negociere directa a viitorului operator de salubritate din Ploiesti, care se va desfasura in data de 27 decembrie 2010.
Ieri, a fost aprobata, in unanimitate, propunerea consilierului local PSD Gabriel Ionescu de constituire a unei comisii speciale care sa supravegheze modul in care se desfasoara toate procedurile care preced negocierea directa, precum si selectia firmei castigatoare.
Potrivit caietului de sarcini – din care au fost scoase prevederile contestate in instanta de catre Veolia Servicii pentru Mediu si Romprest – contractul ce va fi incheiat intre municipalitate si castigatorul selectiei de oferte din 27 decembrie va avea o durata de sase luni, cu posibilitatea de prelungire maxima de trei luni.
O alta schimbare din documentatia de atribuire vizeaza tocmai departajarea tarifelor pentru ridicarea si transportarea deseurilor provenite din constructii si din demolari de cele aflate pe domeniul public, langa platformele gospodaresti, acolo unde s-au regasit o serie de nereguli in emiterea facturilor actualului operator, Rosal Grup.
Opiniile „pro” si „contra” invitarii Rosal Grup la negocierea directa au starnit rumoare in sala Regiei Autonome de Transport Public Ploiesti, locatia in care s-a desfasurat sedinta alesilor locali ploiesteni. In lipsa primarului Andrei Volosevici, pedelistul Gheorghe Sarbu i-a luat apararea colegului de partid Silviu Prigoana – a carui firma, Rosal, ar avea pierderi de ordinul miliardelor de lei din cauza contractului de la Ploiesti – starnind reactii adverse pana si din partea colegilor liberali din Consiliul Local.
Astazi, potrivit declaratiilor city managerului Ploiestiului, Sanda Toader, va incepe expedierea invitatiilor de participare pentru selectia de oferte, care va avea loc lunea viitoare.
V.STOICA