Andrei Pavel o va antrena pe Jelena Jankovici in 2011

Fostul tenismen Andrei Pavel o va pregati in 2011 pe jucatoarea Jelena Jankovici, fost lider al clasamentului WTA. Pavel si-a dat acceptul de a o pregati pe Jankovici in sezonul viitor, in timp ce jucatoarea sarba a admis ca a ajuns la un acord cu actualul capitan nejucator al echipei de Cupa Davis a Romaniei. Andrei Pavel (36 de ani) este considerat cel mai bun jucator de tenis roman din ultimii 30 de ani, el luand decizia de a se retrage din activitate in 2009. Pavel a castigat in cariera sa trei turnee la simplu si sapte la dublu si a adunat din premii peste 5,2 milioane de dolari. Nascuta la 28 februarie 1985, Jankovici a castigat in cariera 12 turnee WTA si peste 11,5 milioane de dolari. La 11 august 2008, Jankovici reusea sa ajunga pana pe locul 1 WTA, fiind cel de-al 18-lea lider al clasamentului. Jelena Jankovici a ramas in fruntea ierarhiei mondiale numai o saptamana. De asemenea, Jankovici a fost prima jucatoare care a devenit liderul clasamentului WTA fara a ajunge nici macar intr-o finala de Grand Slam. Ulterior, Jankovici a reusit sa joace in finala la US Open, in 2008. De asemenea, Jankovici este cea de-a treia jucatoare de tenis care a fost lider al clasamentului atat la juniori, cat si la seniori.

Maine are loc semifinala Romania-Suedia la handbal

Federatia Europeana de Handbal (EHF) a anuntat programul meciurilor de maine, pentru locurile 5-6, plus cele doua semifinale, echipa Romaniei urmand a evolua de la ora 15.30, cu Suedia, la CE din Danemarca si Norvegia. Nationala tricolora s-a calificat in semifinale inca de marti, iar miercuri si-a aflat si adversara, Suedia. Cele doua echipe se vor confrunta maine, in prima semifinala a zilei, de la ora 15.30, in timp ce duelul nordic, intre Danemarca si Norvegia, va avea loc de la ora 18.00. Tot maine, de la ora 12.30 este programat meciul pentru clasarea pe locurile 5-6, intre Franta (grupa a II) si Muntenegru, Rusia sau Croatia (grupa I), in functie de rezultatele meciurilor de ieri.
Finala mica a Campionatului European de handbal feminin va avea loc duminica, de la ora 15.30, iar cea mare, pentru medaliile de aur, de la ora 18.00. Primele trei clasate la CE din Danemarca si Norvegia obtin automat calificarea la CM din 2011 (Brazilia), carora li se alatura si Rusia, in calitate de detinatoare a titlului mondial.

Sapte stelisti vor fi dati afara

Gigi Becali anunta “curatenia de iarna” in lotul Stelei. Profund dezamagit de ratarea calificarii in primavara europeana, patronul Stelei anunta ca sapte jucatori vor pleca din Ghencea. In opinia finantatorului, nu mai putin de sapte fotbalisti vor fi dati afara de la Steaua in aceasta iarna sau, cel mai tarziu, in vara anului viitor. Gigi Becali anunta si transferul a trei-patru jucatori de valoare, dar si ca nu se pune problema plecarii lui Lacatus pana in vara.
“Sunt mai multi jucatori pe care ii voi da. Kapetanos, Anghelov, Abrudan si Zapata pleaca sigur. Pe Onofras este posibil sa il dau sub forma de imprumut la Urziceni. Este foarte posibil sa plece si Bilasco, din cate am inteles in China. Emeghara termina contractul in vara si o sa plece atunci. Vor veni in schimb 3-4 jucatori de valoare, care sa intre in primul 11. Cu Marius Lacatus s-a stabilit. Tragem linie in vara anului urmator. Nu se mai discuta de plecarea lui acum”, a declarat Gigi Becali. Steaua a pierdut dramatic meciul jucat pe terenul celor de la Napoli, scor 0-1, golul victoriei fiind inscris de Cavani in prelungiri, astfel ca Romania a ramas fara reprezentanta in Europa.