Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane atentioneaza participantii la traficul rutier cu privire la pericolele pe care le poate reprezenta pentru circulatia rutiera inrautatirea conditiilor meteorologice din urmatorul interval de timp.
Precizam ca incepand de astazi, de la ora 20.00, va intra in vigoare o atentionare meteorologica, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie, valabila pana maine, 17 decembrie la ora 18.00. Potrivit acesteia, in Dobrogea, Baragan si in sudul Moldovei va ninge, iar vantul va avea intensificari ce vor depasi la rafala 60 de km/h.
Le recomandam conducatorilor auto ca inainte de a porni la drum sa pregateasca autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna si sa se informeze despre situatia traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, accesand pagina de internet a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, www.cnadnr.ro sau, pentru detalii, sa apeleze numarul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarna).
De asemenea, pentru circulatia in conditii de siguranta, conducatotorii auto trebuie sa adapteze permanent viteza la conditiile meteo-rutiere (vizibilitate redusa, carosabil acoperit cu zapada, gheata, polei sau umed). Totodata, este necesar sa pastreze in mers o distanta de siguranta fata de vehiculul dinainte, pentru a putea opri fara probleme la nevoie.