Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca nu sunt semnalate probleme deosebite in ceea ce priveste traficul rutier pe drumurile nationale si autostrazi.
In zona montana, pe cateva drumuri nationale circulatia se desfasoara in conditii de iarna, pe unele portiuni ale acestora stratul de zapada masurand aproximativ doi centimetri. Cele mai importante dintre acestea sunt:
• DN 13B, in Pasul Bucin, judetul Harghita;
• DN67C Novaci – Ranca, in judetul Gorj;
• DN75 la Campeni, in judetul Alba;
• DN12C Gheorgheni – Lacu Rosu, in judetul Harghita.
Dispeceratul de monitorizare a traficului de pe DN1 de la Barcanesti a inregistrat vineri 19.934 de autovehicule pe sensul de mers Bucuresti – Ploiesti (fata de 21.039 vinerea trecuta), iar sambata 17.562 (fata de 15.460 sambata trecuta). Imediat dupa ora 12:00 (cand, de regula, se termina ziua de cazare) a inceput sa se circule in coloana pe raza statiunilor montane de pe Valea Prahovei, pe sensul de mers catre Bucuresti. Urmatorul varf de trafic va fi inainte de lasarea serii, cand iubitorii sporturilor de iarna vor parasi partiile.
Meteorologii au prognozat pentru astazi precipitatii sub forma de ninsoare in Banat, Crisana, Maramures si Transilvania, iar pe arii restranse in restul teritoriului. Izolat, in sudul si sud-vestul tarii vor fi conditii de formare a poleiului. Le recomandam conducatorilor auto sa circule cu viteza redusa, adaptata conditiilor meteo-rutiere, sa mareasca distanta in mers intre autovehicule si sa foloseasca, preponderent, frana de motor, fara sa bruscheze comenzile.