Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, la ora 12.15, circulatia autovehiculelor se desfasura normal pe principalele drumurile nationale si cele trei autostrazi. Desi carosabilul este umed pe multe drumuri nationale, nu sunt semnalate evenimente care sa ingreuneze sau sa blocheze traficul rutier.
Conducatorilor auto li se recomanda ca in timpul deplasarilor pe drumurile publice sa folosesca luminile de intalnire si pe timpul zilei, sa circule cu viteza redusa, sa manifeste maximum de prudenta, sa adopte un regim de viteza in limitele prevazute de lege adaptat, permanent starii carosabilului si conditiilor de trafic si sa efectueze fiecare manevra doar dupa o atenta asigurare.
De asemenea, pietonii trebuie sa manifeste o conduita preventiva inaintea efectuarii oricarei traversari. Evitarea implicarii in evenimente rutiere care sa le afecteze integritatea fizica sau, mai grav, care sa duca la pierderea vietii, depinde de modul in care se face asigurarea inaintea traversarii si de locul prin care se efectueaza manevra(doar locurile marcate si la culoarea verde a semaforului).