In urma cercetarilor efectuate, politistii Biroului de Investigatii Criminale si ai Sectiei 1 Ploiesti au identificat principalii suspecti ai spargerii locuintei lui G. Luminita din Ploiesti. Este vorba despre M. Fanel, de 44 ani, din Ploiesti, M. Vasile, de 32 ani, din Ploiesti, A. Constantin, de 16 ani, din Ploiesti si M. Aris, de 15 ani, tot din Ploiesti.
Astfel, in urma investigatiilor efectuate, s-a stabilit ca la data de 26.11.2010, in jurul orei 12.30, profitand de faptul ca partea vatamata a parasit locuinta, cei patru au patruns prin efractie in imobil, de unde au sustras un telefon mobil abandonand pe pat un laptop. Telefonul a fost valorificat in aceeasi zi in zona centrala a Municipiului Ploiesti unei persoane necunoscute.

Trei zile mai tarziu, in jurul orei 15.30, trei dintre suspecti, respectiv M. Fanel, A. Constantin si M. Aris, au asteptat ca partea vatamata sa paraseasca domiciliul, au intrat prin efractie in locuinta sustragand laptopul pe care-l abandonasera.
Dupa comiterea faptei au valorificat bunul sustras in Ploiesti unei persoane necunoscute.
Fata de cei patru suspecti s-a dispus inceperea urmaririi penale, confirmata de Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti, sub aspectul savirsirii infractiunii de furt calificat.
In cursul zilei de ieri M. Fanel si M. Vasile au fost prezentati Judecatoriei Ploiesti care a emis pe numele lor mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale a suspectilor.

Totodata, in urma cercetarilor efectuate, politistii Sectiei 5 Ploiesti au identificat principalul suspect al unei talhari savarsite asupra lui S. Andrei din aceeasi localitate. Este vorba despre minorul R. Dumitru de 17 ani, din Ploiesti.
In urma studierii materialului probator administrat in cauza, Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti a dispus inceperea urmaririi penale fata de R. Dumitru.
Acesta a fost prezentat Judecatoriei Ploiesti care a emis pe numele lui mandat de arestare preventiva pentru 20 de zile.
Cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale.