Casa de licitatii Artmark si Muzeul Judetean de Arta Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ organizeaza marti, 14 decembrie 2010, ora 12:00 la sediul muzeului, in Ploiesti, Bulevardul Independentei nr. 1, o conferinta de presa avand ca subiect prezentarea celor doua lucrari de pictura, pe care Casa de licitatii Artmark le-a propus spre a intra in custodia muzeului, la solicitarea detinatorului actual, ce se doreste a ramane anonim.

Cele doua lucrari: Golgota de Nicolae Tonitza si Brutarie de Gheorghe Petrascu, au facut parte din patrimoniul Muzeului National de Arta al Romaniei, de unde, revendicate pe cale judecatoreasca, au facut mai apoi obiectul unei importante tranzactii in cadrul Casei de licitatii Artmark. Date in custodie Muzeului Judetean de Arta Prahova, ele vor putea fi admirate in cadrul expunerii cvasipermanente a muzeului, alaturandu-se patrimoniului de o valoare certa, recunoscuta, deja existent al muzeului.
Golgota este cea mai mare lucrare de Nicolae Tonitza scoasa in circuitul pietei de arta, care a stabilit un record de autor pentru opera artistului, fiind achizitionata cu 125.000 de euro.

La conferinta de presa vor participa Valeriu Sangeorzan, director de marketing Artmark, Florin Sicoie, directorul Muzeului Judetean de Arta Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ si Alice Neculea, director adjunct al M.J.A.P.

Programul conferintei consta in prezentarea celor doua lucrari si a contextului in care ele sunt propuse muzeului de a intra in custodie, pauza de cafea urmata de intrebari din partea presei.