Centrul INFOTRAFIC al Politiei Romane informeaza ca traficul rutier este intrerupt pe DN19 Oradea – Sacueni, la kilometrul 18+808 metri, pe podul de serviciu din comuna Tamaseu, judetul Bihor, care a fost demolat pentru prevenirea inundarii localitatii. Se circula deviat, pe o ruta locala.
Important de retinut este si faptul ca, in scopul construirii pasajului superior pentru Autostrada Arad – Timisoara, traficul rutier pe DN69 este, pana la finalizarea lucrarilor, oprit intre kilometrii 55+600 metri si 56+200 metri( in judetul Arad), circulatia auto desfasurandu-se, provizoriu, pe o varianta de serviciu.
Precizam, de asemenea ca, pe mai multe drumuri nationale circulatia se desfasoara in conditii de iarna, stratul de zapada (afanata, in amestec cu material antiderapant) masurand pana la 3 centimetri. Cele mai importante dintre acestea sunt: :
• DN67C Novaci – Ranca, judetul Gorj;
• DN58 Carasova – Anina, judetul Caras-Severin;
• DN15 Toplita (judetul Harghita) – limita jud.Neamt;
• DN73 Fundata – Brasov, judetul Brasov;
• DN73A Predeal – Sercaia, judetul Brasov;
DN1A Sacele (juetul Brasov) – Cheia (judetul Prahova).
Pentru evitarea implicarii in accidente rutiere grave, Centrul INFOTRAFIC face urmatoarele recomandari participantilor la trafic:
– inaintea plecarii in calatorie, este bine sa se informeze cu privire la traseul ales, precum si despre conditiile meteo-rutiere prognozate pentru zona tranzitata;
– sa pastreze in mers o distanta suficienta fata de vehiculele dinainte, pentru a putea opri in conditii de siguranta;
– sa determine toti ocupantii autovehiculelor pe care le conduc sa-si cupleze centura de siguranta;
– sa asigure functionarea corespunzatoare a sistemelor de iluminare-semnalizare si climatizare-dezaburire;
– sa adapteze intotdeauna viteza la conditiile de drum( ceata, carosabil acoperit cu zapada, gheata sau polei).