In ziua de 29.11.2010, politistii din Sinaia au executat in zona de competenta o actiune de verificare a legalitatii transportului de marfuri, ocazie cu care au oprit pentru control un autocamion ce transporta cereale.
Conducatorul auto a prezentat documente justificative privind incarcatura, respectiv pentru cantitatile de 6.500 kg porumb si 1.000 kg grau, insa oamenii legii au constatat modificari ale datelor inscrise in acestea, motiv pentru care au extins cercetarile.
Astfel, prin recantarirea incarcaturii, a fost constatat faptul ca in realitate in camion se aflau 11.820 kg porumb si 2.000 kg. grau, fiind stabilit faptul ca documentul insotitor fusese falsificat de catre conducatorul auto pentru a da un aspect de legalitate transportului efectuat.
In urma verficarile efectuate privind societatea comerciala detinatoare a autocamionului, a fost stabilit faptul ca adminstratorul acesteia, impreuna cu conducatorul auto, mai aprovizionasera in urma cu cateva zile, aceleasi cantitati de cereale in baza documentului insotitor falsificat. Administratorul intocmise in fals documente de achizitie a marfurilor, iar in evidentele contabile consemnase cantitati mult mai mici decat cele tranzactionate.
Totodata, in urma inventarierilor efectuate la punctele de lucru ale societatii a mai fost constatat si un minus in gestiune, in cuantum de 25.000 lei.
In consecinta, poltistii au luat masura intocmirii de dosare penale pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, fals si uz de fals atat pentru administratorul societatii, cat si pentru conducatorul auto, cercetarile fiind continuate in vederea documentarii intregii activitati infractionale.