Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora nu sunt semnalate probleme deosebite in ceea ce priveste traficul rutier pe drumurile nationale si autostrazi.
Exista anumite sectoare de drumuri nationale afectate de alunecari de teren, pe care se deruleaza lucrari de consolidare si de refacere a partii carosabile. Cele mai importante dintre acestea sunt:
• DN 1, la kilometrul 94+350 de metri, intre localitatile Campina si Cornu, in judetul Prahova, pe sensul catre Ploiesti;
• DN67, in judetul Valcea, tronsonul Costesti – Negrulesti;
• DN73 C, in zona Godeni, judetul Arges;
• DN73 D Pitesti – Suslanesti, in judetul Arges;
• DN15, in judetul Harghita, la Tulghes;
• DN66 Bumbesti (judetul Gorj) – Aninoasa (judetul Hunedoara).
Pentru reducerea numarului accidentelor rutiere, Centrul INFOTRAFIC recomanda conducatorilor auto ca pe timpul deplasarilor pe drumurile publice, in special pe timp de ploaie si ceata, sa folosesca luminile de intalnire si pe timpul zilei, sa circule cu viteza redusa, sa manifeste maximum de prudenta, sa adopte un regim de viteza in limitele prevazute de lege adaptat permanent starii carosabilului si conditiilor de trafic si sa efectueze fiecare manevra doar dupa o atenta asigurare.
De asemenea, pietonii trebuie sa manifeste o conduita preventiva inaintea efectuarii oricarei traversari. Evitarea implicarii in evenimente rutiere care sa le afecteze integritatea fizica sau, mai grav, care sa duca la pierderea vietii, depinde de modul in care se face asigurarea inaintea traversarii si de locul prin care se efectueaza manevra( doar locurile marcate si la culoarea verde a semaforului).