Zeci de chiriasi ai blocurilor ANL din Ploiesti vor sa cumpere apartamentele in care locuiesc. Acest lucru este, insa, imposibil acum. Reprezentantii primariei Ploiesti sustin ca au demarat deja procedurile prin care se pot scoate la vanzare locuintele ANL, dar ca acestea dureaza cateva luni. Prin urmare locuintele ANL vor putea fi cumparate, in cel mai fericit caz, abia la vara.
La nivelul municipiului Ploiesti exista in prezent 22 de blocuri ANL. Toate cele 223 apartamente ale imobilelor respective sunt inchiriate. Ploiestenii care locuiesc in aceste blocuri platesc o chirie de aproximativ 150 de lei. Chiar si asa chiriasii isi doresc sa cumpere locuintele ANL.
La Directia de Gestiune si Patrimoniu din cadrul primariei Ploiesti au fost depuse 105 cereri de cumparare a locuintelor ANL. Cu toate acestea nici o locuinta nu a putut fi vanduta pana acum.
Toate aceste proceduri dureaza, iar data la care vor putea incepe vanzarile locuintelor ANL mai poate intarzia, daca vor exista contestatii.